Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban acuză direct Europa și amenință cu dreptul de veto

nbcnews.com
Viktor Orban

Ungaria nu se amestecă în conflictul dintre Rusia și Ucraina, spune Orban. Țara a fost supusă la presiuni pentru a nu-și schimba poziția față de război, dar guvernul nu a cedat, afirmă premierul țării.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat joi că țara sa va rămâne în afara războiului dintre Rusia și Ucraina și va continua să se opună prin veto sancțiunilor care dăunează intereselor Budapestei.

În discursul său de la deschiderea anului economic al Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei, Orban a subliniat că Ungaria a fost supusă unor presiuni pentru că nu și-a schimbat poziția față de război, dar guvernul este suficient de puternic pentru a nu ceda la astfel de presiuni.

El a adăugat că, în trecut, pueterea din Europa s-a bazat pe energia ieftină și materiile prime din Rusia și pe tehnologia modernă avansată. Acum, războiul a bulversat structura, iar economia Europei a fost detașată de economia Rusiei.

Orban a precizat că, dacă SUA ar încerca să separe economia europeană de cea chineză, chiar și economia germană ar fi afectată, notează Anadolu.

Prin urmare, a adăugat el, politicile externe și economice ale Ungariei trebuie să ia în considerare modul în care să stabilească și să mențină o relație cu Rusia în următorii 10-15 ani.

Ungaria are nevoie de 500.000 de locuri de muncă

În plus, Orban a declarat că Ungaria va avea nevoie de 500.000 de noi locuri de muncă în următorii 1-2 ani și va permite angajarea străinilor după ce va oferi locuri de muncă ungurilor aflați în căutarea unui loc de muncă.

El a spus că, după 2035, în Europa vor fi produse doar vehicule electrice, iar Ungaria va întreprinde reformele necesare pentru a se asigura că industria auto va continua să susțină mijloacele de trai ale celor 300.000 de familii maghiare care se bazează pe aceasta.

Subliniind că în Ungaria ar trebui să fie înființate fabrici de baterii de automobile, Orban a adăugat că toate autorizațiile de investiții industriale din această țară au standarde de siguranță chiar mai stricte decât cele din Germania.

Ungaria are o poziție diferită de cea a mai multor state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Ucraina.

Guvernul ungar nu permite livrările de arme către Ucraina prin Ungaria, oferind în același timp ajutor umanitar Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.