Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban agită apele, cu o declarație controversată: 'Noi suntem viitorul Europei'

FOX NEWS
Viktor Orban

Centrul de gravitate ale economiei europene se deplasează treptat către Est, a estimat vineri premierul ungar Viktor Orban, după ce membrii noului guvern pe care îl conduce au depus jurământul, transmite MTI, informează Agerpres.

''În 1990, Europa era viitorul nostru, dar astăzi noi suntem viitorul Europei'', a spus şeful executivului de la Budapesta, potrivit căruia Ungaria şi ţările central-europene reprezintă regiunea cu cea mai rapidă creştere economică din interiorul Uniunii Europene.

Vezi și: Viktor Orban, declarații incriminatorii despre Soros. Ronald Lauder, președintele Congresului mondial evreiesc, intervine

Viktor Orban a adăugat că noul guvern ungar 'priveşte către orizontul european'. ''Deşi servim ţara, locul nostru este în Europa'', a afirmat Orban în discursul rostit în faţa parlamentului.

El a adăugat că membrii comunităţii sale politice mai degrabă au format o echipă şi nu au intrat în competiţie unul cu altul.

''Peste tot în Ungaria, multe sute de oameni sunt dornici să-şi asume responsabilitatea conducerii în această comunitate politică şi există suficienţi oameni dedicaţi pentru a ocupa aceste posturi pentru câteva guverne'', a menţionat premierul ungar.

Pe de altă parte, Viktor Orban a subliniat că Europa va continua să fie ameninţată de migraţia în masă pentru mulţi ani de acum înainte. El s-a pronunţat pentru protejarea fermă a frontierelor blocului comunitar şi pentru gestionarea cu calm a riscurilor de securitate cu care se confruntă continentul european.

Vezi și: Record sumbru în 2017: Milioane de oameni strămutați în urma conflictelor militare

Premierul conservator ungar, aflat la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.