Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, declarații incriminatorii despre Soros. Ronald Lauder, președintele Congresului mondial evreiesc, intervine

The Daily Westerner News Network
orban si soros

„Ungaria şi cetăţenii ei sunt 'profund insultaţi' de comentariile publice făcute de Ronald Lauder, preşedintele Congresului mondial evreiesc, referitor la mutarea de la Budapesta la Berlin a organizaţiei lui George Soros Fundaţia pentru societate deschisă”, a comunicat vineri biroul de presă al premierului ungar Viktor Orban, transmite agenţia MTI, preia Agerpres.

Vezi și: Adio, rămâi cu bine! Soros părăsește Budapesta

Ronald Lauder şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu această mutare, declarând pentru tabloidul german Bild că "nu este de acord cu tot ce face sau spune miliardarul american George Soros", dar că un om "care a făcut atât de multe" pentru răspândirea democraţiei în ţările central-europene după căderea comunismului nu merită acest tratament.

Viktor Orban i-a adresat lui Lauder o scrisoare în care îşi manifestă dezamăgirea faţă de declaraţiile sale, a precizat pentru MTI purtătorul de cuvânt al premierului Bertalan Havasi.

Vezi și: Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, reacționează la plecarea Fundației lui Soros din Ungaria

"Se ştie foarte bine şi este evident la Budapesta că motivul mutării Fundaţiei pentru o societate deschisă este faptul că Ungaria a introdus reguli care cer creşterea transparenţei organizaţiilor finanţate din străinătate", a scris Orban.

"Vă atrag respectuos atenţia asupra faptului că Fundaţia şi fondatorul său se fac personal responsabili de creşterea antisemitismului în Europa. Au adus în Europa oameni - printre migranţi - ale căror vederi politice şi religioase au sporit dramatic vulnerabilitatea comunităţilor noastre evreieşti. Prin contrast, Ungaria şi guvernul său protejează comunităţile evreieşti europene prevenind intrarea necontrolată a migranţilor în Uniunea Europeană", notează premierul ungar.

Vezi și: România printre țările care pierd cel mai mult de pe urma tensiunilor SUA-UE

"Politica noastră are raţiuni morale şi teoretice şi serveşte totodată ideii de coexistenţă între evrei şi creştini, în care continuăm să credem cu convingere. Pentru acest lucru nu aşteptăm niciun fel de recunoaştere sau recunoştinţă din partea Congresului mondial evreiesc, desigur" - mai menţionează Orban în scrisoarea adresată lui Lauder.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.