Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban ameninţă să închidă ONG-urile care îi ajută pe solicitanţii de azil în Ungaria

orbanViktor

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a ameninţat că va închide organizaţiile neguvernamentale care apără drepturile refugiaţilor şi ale solicitanţilor de azil, relatează dpa preluat de agerpres.

"Dacă nu vor să îşi oprească activităţile periculoase, pur şi simplu le vom expulza de pe teritoriul ţării, indiferent cât de puternice sau bogate ar fi", a spus el duminică în discursul despre starea naţiunii.

Parlamentul ungar urmează să înceapă marţi să dezbată proiecte de lege care ar impune noi sarcini ONG-urilor ce lucrează cu refugiaţii, existând chiar riscul ca acestea să fie închise.

Totuşi, pentru a trece proiectele de lege, guvernul Orban are nevoie de o majoritate de două treimi pe care în prezent nu o deţine în parlament.

Conform proiectelor de lege, care au fost publicate recent pe site-ul parlamentului, respectivele ONG-uri vor plăti o taxă de 25% pentru toate finanţările externe, iar angajaţii lor ar putea primi interdicţia de a mai intra în centrele de refugiaţi din apropierea graniţelor ţării.

Organizaţiile vizate vor trebui de asemenea să se înregistreze la Ministerul de Interne, care ar putea acorda amenzi sau le-ar putea refuza ONG-urilor posibilitatea de a activa legal în Ungaria.

Orban s-a remarcat ca lider al unei poziţii anti-imigraţie în interiorul Uniunii Europene în timpul crizei migraţiei din 2015-2016, când un val masiv de refugiaţi şi imigranţi a trecut prin Balcani şi Ungaria.

Între timp, Ungaria a adoptat legi restrictive împotriva refugiaţilor şi imigranţilor şi a refuzat să accepte cotele obligatorii ale UE pentru persoanele care ar primi azil, chiar cu preţul unei acţiuni în justiţie din partea Bruxellesului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.