Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban are un adversar de temut în România

revista presei

Hotnews:

Viktor Orban, premierul-problema al Europei, autocratul care a pus in discutie modelul democratiei liberale si intregul sistem de valori occidental, are un adversar de temut in Romania. Alcatuit dintr-un amestec exploziv de impostura infantila cu minciuna patologica, Victor Ponta, premierul-penal al Romaniei i-a luat fata vecinului de la Budapesta, ajungand el rusinea Europei. Unic, in felul sau, personajul a spart embargoul liderilor europeni participand la jocurile europene din Azerbaidjan. Spre stupefactia tuturor, a fost surprins vineri, la Baku, in preajma presedintelui Rusiei, Vladimir Putin.Este singurul premier prins cu studii falsificate care rezista inca in functie. Pana si moldovenii au scapat de impostorul lor, Chiril Gaburici. Este singurul premier anchetat penal care fuge de justitie, ascunzandu-se in spatele imunitatii... Guvernul Ponta a reusit performanta in numai trei ani de a organiza un puci parlamentar real in 2012 si de a denunta o lovitura de stat fantasmagorica trei ani mai tarziu pentru a camufla o mineriada legislativa impotriva justitiei. E prea mult chiar si pentru tari ca Burkina Faso, Eritreea sau Coasta de Fildes, in UE de neconceput. Acest partid cu Victor Ponta in frunte a ajuns un pericol pentru Romania si rusinea Europei.In fine, este singurul premier cunoscut in UE care se ascunde de justitie nu doar in spatele imunitatii parlamentare, ci sub cearceafurile unui spital. Fix in ziua audierii la DNA a sters-o in Turcia pentru a se opera la rotula, la cateva saptamani bune de la un accident la baschet care nu l-a impidicat totusi sa fuga de procurori remarcabil de sprinten, din ce am vazut cel putin la tribuna Parlamentului.

Digi24:

Cazul Victor Ponta este o soluție aproape imposibilă”, este părerea președintelui UDMR, Kelemen Hunor. Din punct de vedere politic o rezolvare a soluției în cazul Victor Ponta era retragerea din funcție, consideră Hunor. "Acest lucru nu înseamnă că e vinovat, că e nevinovat. Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze și pentru premier, indiferent că ne place, că nu ne place, e simpatic, nu e simpatic. Din punct de vedere politic devine din ce în ce mai imposibilă această situație și nu e bine pentru România", a spus preşedintele UDMR.

Ziarul Financiar:

Pe zi ce trece, semnele că zona euro şi Uniunea Europeană sunt pregătite de o ieşire a Greciei din cadrul sistemului monedei unice europene sunt tot mai vizibile. Iar când Financial Times scrie într-unul din cele două editoriale zilnice nesemnate ale ziarului, deci asumate ca politică redacţională, chiar sub logo-ul „Without fear and without favour“ (Fără frică şi fără favoruri), că Grecia mai face încă un pas spre exitul din zona euro, atunci nu mai e de glumit. „Când o ţară vest-europeană amână scadenţa unei rambursări către FMI după o procedură folosită anterior de Zambia, este limpede că guvernanţa sa economică este spulberată“, scrie Financial Times... Toată lumea e de acord că Grecia nu poate să plătească. Este fizic imposibil. Însă FMI şi Banca Centrală Europeană,  care au devenit astăzi creditorii principali, nu-şi permit să creeze un precedent şi vor ajustări dure asumate de guvernul grec în schimbul renunţării la o parte din datorie. Ieşirea Greciei din zona euro va provoca daune uriaşe economiei elene, dar şi zonei euro în sine. Cu toate acestea, toate semnele arată că este asumată.  Lehman Brothers a căzut vineri, dar falimentul a fost anunţat luni, 15 septembrie 2008, după ce în weekend s-au „aşezat apele“. Aşa că atenţie la weekendurile din această vară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.