Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, despre axa antiimigrație: 'Alianța Varșovia-Roma este una dintre cele mai mari evoluții cu care ar fi putut începe acest an'

the telegraph
Viktor Orban

Forțele politice antiimigrație din Europa ar putea fi întărite de o inițiativa a Italiei și Poloniei de a forma o alianță de dreapta care să participe la alegerile europarlamentare din acest an, a declarat premierul ungar Viktor Orban, potrivit agenției de știri Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Important! Toți clienții RCS&RDS sunt vizați! Ce modificări vor apărea de azi, 10 ianuarie

Orban, un critic acerb al politicilor UE în domeniul migrației, a declarat că ar dori ca partidele antiimigrație să obțină majoritatea în urma alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

"Alianța polono-italiană sau Varșovia-Roma este una dintre cele mai mari evoluții cu care ar fi putut începe acest an", a declarat Orban, afirmând despre Salvini că este un "erou" pentru că a stopat imigrația spre Italia.

În cursul unei vizite la Varșovia, vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul formațiunii populiste Liga Nordului, a declarat miercuri că Italia și Polonia ar trebui să formeze o alianță eurosceptică pentru alegerile europarlamentare.

"Ar trebui să fie o axă Roma-Varșovia, care poate guverna, este responsabilă și este împotriva imigrației și este dornică să lucreze împreună cu forțele antiimigrație din cadrul Partidului Popular European", a adăugat liderul de la Budapesta.

Orban, al cărui partid, Fidesz, face parte din Partidul Popular European, și-a declarat loialitatea față această formațiune europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.