Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban descrie noua ordine mondială: 'China stă în fața noastră într-o ținută de mare putere / Are un crez civilizaţional, este centrul universului'

nbcnews.com
Viktor Orban

Procesele politice mondiale sunt favorabile pentru China, Statele Unite ale Americii sunt în mod constant împinse înapoi și în fiecare zi ne îndreptăm către o coliziune, a declarat Viktor Orbán sâmbătă, la Băile Tuşnad, informează MTI, potrivit Rador.

În discursul său susţinut la Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească Tusványos, premierul ungar a arătat că procesele actuale sunt favorabile pentru Asia şi China, fie că este vorba despre economie şi dezvoltare tehnologică, fie că este vorba chiar de putere militară.

"China stă în fața noastră într-o ținută de mare putere", a spus premierul, care a adăugat: „Are un crez civilizaţional - este centrul universului - are un plan pe termen lung - şi anume, de a face China din nou mare -, are un program pe termen mediu - de a restabili dominația în Asia care exista înainte de venirea Occidentului.

Întrebarea de un milion de dolari este dacă o coliziune între China și Statele Unite poate fi evitată, a declarat premierul, adăugând că "adevărul este că aceasta este treaba băieților mari. Nu ni s-a dat o foaie de parcurs în acest sens".

"Tot ce putem spune este că acum ar trebui făcut ceva fără precedent, cei mari ar trebui să accepte că sunt două zile pe cer. (...) Părţile opuse, părţile egale ar trebui să se recunoască reciproc, indiferent de care este actualul raport de putere", a afirmat premierul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.