Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban nu are rival în Ungaria (sondaj)

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban

Majoritatea ungurilor îl consideră pe Viktor Orbán ca fiind cel mai potrivit pentru funcţia de premier al Ungariei, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Institutul „Nézőpont”, remis luni Agenţiei de Presă MTI, scrie Rador.

Institutul de cercetare a dorit să ştie că din actuala „ofertă politică” pe cine consideră populaţia ungară cel mai potrivit pentru funcţia de premier al Ungariei.

Astfel, jumătate dintre alegătorii ungari (49%) îl consideră în continuare pe Viktor Orbán ca fiind cel mai potrivit pentru această funcție.

În cursa candidaţilor, premierul conduce detaşat faţă de Klára Dobrev care se află pe locul doi al podiumului imaginar şi care a reuşit să câştige încrederea a doar 13% dintre alegători.

Pe locul trei se află preşedintele formaţiunii Patria Noastră, László Toroczkai, care este considerat de 7% dintre alegători ca fiind cel mai potrivit pentru această sarcină, în timp ce Anna Donath (Momentum) este aproape la egalitate cu Toroczkai, cu un rezultat de 6%.

Opoziția își face singură opoziție

Potrivit institutului, pentru stânga mai devastator este că peste un sfert (27%) dintre alegătorii săi nu pot alege din oferta actuală a opoziției. Pentru Anna Donáth este un rezultat foarte slab faptul că a reușit să aducă de partea ei doar unul din zece alegători de stânga, în timp ce principalul său rival, Klára Dobrev, a reuşit să câştige simpatia a peste un sfert (37%) dintre alegătorii care critică Guvernul.

Toate acestea confirmă faptul că, deocamdată, candidații de stânga nu sunt în primul rând rivalii lui Viktor Orbán, ci unul celuilalt.

Sondajul a fost realizat telefonic pe baza unui eşantion de o mie de persoane, în perioada 13-15 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.