Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban nu cedează la amenințările Buxellesului și spune că nu renunță la lege: 'Orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri'

the telegraph
Viktor Orban

Premierul ungar, Viktor Orban, a promis joi că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

''Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru'', a scris Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook, în ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ungaria REFUZĂ să cedeze la amenințările UE cu sancțiuni: Legea anti - pedofilie e una din cele mai IMPORTANTE

Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională, iar ''birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri'', a promis premierul ungar.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat, miercuri, Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ''corectează'' respectiva lege.

''Această lege este nefastă, este abjectă (...), profund contrară valorilor fundamentale ale UE: protejarea minorităţilor, apărarea drepturilor omului, valori ancorate în tratatele noastre'', a indicat şefa executivului comunitar.

Citește și: Europarlamentarul Christian Terhes a EXPLODAT la adresa Parlamentului European, din cauza Ungariei

Într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat joi un imens balon în formă de inimă în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.