Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban nu se lasă intimidat de UE și o SPULBERĂ pe Ursula von der Leyen: 'Este huliganism legalizat'

The Budapest Beacon
Viktor Orban

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană de ‘huliganism legalizat’ pentru decizia acesteia de a deschide o procedură de infringement împotriva Budapestei în legătură cu legea ungară care interzice ‘promovarea’ în rândul minorilor a homosexualităţii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice ‘reprezentarea sau promovarea’ în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o ‘ruşine’ această lege, intrată în vigoare săptămâna trecută, însă guvernul ungar a respins criticile, insistând că este vorba despre protejarea copiilor.

Intensificând un război al declaraţiilor cu Bruxellesul, Orban a spus vineri la postul public Radio Kossuth: ‘Această (acţiune de infringement) este huliganism legalizat… Poziţia Comisiei Europene este ruşinoasă’.

Potrivit lui Orban, dezbaterea le oferă ungurilor o privire asupra ‘modului de viaţă european’, asupra a ceea ce se întâmplă în şcolile din Germania, el reiterând că Ungaria nu le va permite activiştilor LGBT să ‘mărşăluiască în sus şi-n jos’ în şcoli promovând ceea ce el a numit propagandă sexuală.

Orban, citat de MTI, a mai acuzat Bruxellesul că face abuz de putere şi ‘ne forţează să facem ceea ce nu vrem’.

Campania anti-LGBT, pe care guvernul Orban a intensificat-o în ultimul an, are toate şansele să fie unul din punctele principale ale platformei sale politice în perspectiva unor alegeri parlamentare potenţial dificile în 2022.

Vezi și: Viktor Orban e cenzurat de mai multe ziare europene: Au refuzat să îi publice manifestul asupra viitorului UE

În ce priveşte fondurile europene de redresare, Orban a anticipat vineri o altă dispută cu Bruxellesul, dar a insistat că Ungaria le va obţine în cele din urmă.

Executivul UE a anunţat joi o procedură de infringement şi contra Poloniei, după ce o sută de municipalităţi s-au declarat ‘zone fără ideologie LGBT’.

Vezi și: Viktor Orban nu cedează la amenințările Buxellesului și spune că nu renunță la lege: 'Orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri'

Aceste măsuri marchează cea mai recentă dintr-o serie de ciocniri între Bruxelles şi unii din noi membrii est-europeni ai UE în domenii fundamentale precum statul de drept, migraţia şi libertatea presei, adaugă Reuters.

Vezi și: Ungaria REFUZĂ să cedeze la amenințările UE cu sancțiuni: Legea anti - pedofilie e una din cele mai IMPORTANTE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.