Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban nu vrea să dea bani Ucrainei: Ungaria contestă planul Comisiei Europene

ungaria ue steag

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat vineri că se opune iniţiativei Comisiei Europene privind furnizarea de asistenţă financiară Ucrainei prin asumarea în comun a creditării de către statele Uniunii Europene, anunță Mediafax.

Comisia Europeană vrea să acorde Ucrainei asistenţă financiară de 18 miliarde de euro în 2023 pentru acoperirea necesităţilor energetice, a serviciilor medicale, plata salariilor şi a pensiilor. Refuzul Ungariei riscă să blocheze planul în Consiliul Uniunii Europene, unde este necesară unanimitate pentru aprobarea proiectelor de acest fel, notează agenţia The Associated Press.

Viktor Orban a declarat că nu este de acord cu asumarea în comun de către statele Uniunii Europene a creditelor pentru finanţarea Ucrainei. Premierul Ungariei a cerut asumarea asistenţei financiare pentru Ucraina în mod "corect şi proporţional".

Viktor Orban a sugerat, potrivit site-ului Portfolio.hu, ca Bruxellesul să stabilească suma totală a fondurilor pe care să le ofere Ucrainei, subliniind că Guvernul de la Budapesta va contribui anual cu 60-70 de miliarde de forinţi (147-172 de milioane de euro) prin acorduri bilaterale cu Kievul. "Aceste sume ar fi furnizate de Ungaria din bugetul naţional, în cadrul acordurilor bilaterale", a afirmat Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.