Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban SE IMPUNE și RIDICĂ MIZA: CONDIȚIONEAZĂ votarea bugetului UE și de politicile privind imigrația

MTI
Viktor Orban

Guvernul Viktor Orban a justificat, miercuri, blocarea bugetului Uniunii Europene şi în contextul politicilor privind imigraţia, nu doar din cauza mecanismului de respectare a normelor statului de drept, criticând abordarea flexibilă a Bruxellesului faţă de primirea extracomunitarilor, conform Mediafax.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a argumentat că mecanismul privind statul de drept are rolul de a forţa statele membre UE să primească imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu. "Protejarea graniţelor şi apărarea ţării de imigranţi va fi considerată de Bruxelles o încălcare a legii", a declarat Viktor Orban, potrivit ediţiei în limba germană a agenţiei Reuters.

"Raportarea la principiile statului de drept a devenit un instrument politic şi ideologic" în dezbaterile privind imigraţia, a subliniat Viktor Orban, conform site-ului HGV.hu.

Guvernul de la Budapesta acuză, într-un comunicat, că "Bruxellesul depune eforturi de mulţi ani pentru a face Europa un continent al imigraţiei. Birocraţii de la Bruxelles pregătesc utilizarea fondurilor UE pentru susţinerea imigraţiei, astfel că doar ţările care vor accepta imigranţi vor fi considerate ca respectând normele statului de drept", susţine Guvernul Ungariei.

Liderii statelor Uniunii Europene urmează să se reunească joi, prin videoconferinţă, pentru a discuta despre măsurile antiepidemice, dar şi despre impasul aprobării bugetului multianual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.