Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: 'Se duce un război pentru sufletul Europei. Fără unitatea creștină – inclusiv cea ortodoxă – nu putem câștiga!'

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban

Premierul maghiar Viktor Orban a avut o întrevedere cu patriarhul ortodox sârb Porfirije, care i-a înmânat Medalia de Aur a Ordinului de Merit al Sfântului Sava, a declarat Bertalan Havasi, consilierul premierul, transmite Hirado.hu.

Potrivit sursei citate, Viktor Orbán și-a câștigat recunoașterea pentru eforturile sale de a proteja creștinismul în Ungaria și în întreaga Europă, pentru promovarea valorilor creștine și pentru contribuția sa personală la prietenia națiunilor maghiare și sârbe.

Cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor, Patriarhul Sârb a subliniat că Viktor Orbán este un om de stat unic în Europa, care „luptă pentru sufletul Europei” și a cărui voce o ascultă alte popoare, inclusiv sârbii.

Viktor Orbán a subliniat în discursul său că este mândru să primească premiul de la „fratele său creștin ortodox” sârb. „Suntem oameni pașnici, vrem pace, dar într-adevăr se duce un război pentru sufletul Europei, iar fără unitate creștină – inclusiv cea ortodoxă – nu putem câștiga această luptă", a spus premierul maghiar.

Sfântul Sava (1174-1236) este întemeietorul Bisericii Ortodoxe Sârbe independente, iar Ordinul de Merit, numit după el, este conferit de Biserica Ortodoxă Sârbă unor persoane ecleziastice și laice cu merite deosebite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.