Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: 'Ungaria şi Serbia vor proteja Europa de noile valuri de migraţie, în urma eşecului SUA în Afganistan'

Viktor Orban

Ungaria şi Serbia îşi vor uni forţele pentru a opri potenţiale noi valuri de migraţie şi a proteja astfel Europa, inclusiv Germania, ţara spre care se îndreaptă numeroşi migranţi, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban, după o discuţie avută la Budapesta cu şefa guvernului sârb, Ana Brnabic, relatează agenţia MTI.

În urma ''eşecului SUA în Afganistan'', Europa trebuie protejată de un nou val cu posibil milioane de persoane care să se îndrepte către UE, în timp ce ''guvernele, ONG-urile şi organizaţiile lui Soros anterior favorabile migraţiei'' acum sunt clar din nou pregătite să sprijine migraţia din Afganistan, a spus Viktor Orban la conferinţa de presă comună cu Ana Brnabic.

''Toţi ştim că aceşti migranţi nu doresc să rămână aici (în Serbia sau Ungaria n.red), ei sunt în drum spre Germania'', aşadar cele două ţări vor trebui să-şi consolideze liniile de apărare sudice pentru a opri migraţia, dar ''rămâne să vedem poziţia Germaniei, dacă ei doresc ca migraţia să fie oprită sau doresc să deschidă un coridor umanitar'', a completat premierul ungar.

El a insistat că Ungaria a protejat Germania şi în timpul crizei migraţiei din 2015, aceasta ''în timp ce Germania a continuat să ne înjunghie pe la spate, cu procedura privind statul de drept şi în chestiunea ridicării unui gard la frontieră''.

La rândul ei, Ana Brnabic a menţionat că, mai devreme sau mai târziu, poate apărea un nou val de migraţie. Serbia nu este membră a UE, dar solicită o poziţie europeană comună, deoarece ţara se află pe una din rutele de tranzit pe care migranţii sosesc dintr-un stat membru al UE pentru a se deplasa către alte destinaţii din UE, a explicat ea, potrivit hirado.hu.

Şefa guvernul sârb a mai apreciat că ar fi bine ca migranţii să se deplaseze într-un mod controlat şi să fie verificaţi în primul stat membru al UE în care ei ajung. Oamenii ar trebui ajutaţi în aşa fel încât să nu fie nevoiţi să-şi părăsească ţara şi să pornească spre Europa, a subliniat Ana Brnabic, informează Agerpres.ro.

Pe de altă parte, vorbind despre relaţiile ţării sale cu Ungaria, premierul sârb a reamintit că guvernul de la Belgrad nu a avut atâtea reuniuni comune cu niciun guvern din altă ţară, iar cooperarea cu Ungaria este extrem de reuşită. Ungaria este partenerul cel mai de încredere al Serbiei pe drumul spre integrarea în UE, ea oferă tot ajutorul posibil Serbiei şi susţine mereu, la toate forurile, aderarea cât mai grabnică a Serbiei la UE, a mai spus Ana Brnabic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.