Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban denunţă 'virusul woke' în timp ce ambasadorul SUA acuză un război 'fals' dus de Ungaria

The Budapest Beacon
Viktor Orban

Ambasadorul american la Budapesta, David Pressman, i-a transmis joi premierului maghiar Viktor OrbanUngaria trebuie să combată Rusia, nu ideologia ''woke'', după ce Orban a afirmat că numai o revenire a lui Donald Trump la putere poate salva lumea în faţa "virusului" progresist, relatează agenţiile AFP, EFE şi MTI, conform Agerpres.

"Observăm din nefericire o grabă regretabilă" de a vorbi despre un "război cultural", care este "fals", "când există un război real alături, cu mii de morţi", a declarat ambasadorul SUA.

David Pressman şi-a manifestat "îngrijorarea" faţă de "aprofundarea legăturilor între Ungaria şi Rusia într-un moment în care, dimpotrivă, ele trebuie limitate". Criticându-l pe premierul conservator Orban, diplomatul american a deplâns că acesta a sporit achiziţiile de gaz rusesc, "în loc să diversifice sursele, la fel ca alte ţări".

Antidotul maghiar

În acest timp, vorbind în deschiderea conferinţei politicienilor conservatori, Viktor Orban a denunţat "virusul ideologiei woke" răspândit de "liberalii occidentali" şi care atacă naţiunile.

"Toţi suntem sub atac, în SUA şi de asemenea în UE. Este vorba despre o armă biologică dezvoltată în laboratoarele progresiste care atacă naţiunile. Este un virus care distruge naţiunile", a remarcat premierul ungar.

El a susţinut că "antidotul" împotriva politicilor progresiste se află în Ungaria, ţară pe care a definit-o drept un model al politicilor conservatoare prin respingerea migranţilor ilegali şi a politicilor de gen.

Ungaria "a oprit migraţia ilegală la graniţă, a interzis propaganda de gen în şcoli şi insistă pentru pace (în Ucraina - n.red.) fără compromisuri", şi-a rezumat Orban politica ce l-a adus în conflict cu Bruxellesul şi cu Washingtonul.

Biden = război. Trump = pace

Premierul ungar şi-a manifestat cu această ocazie din nou susţinerea faţă de fostul preşedinte SUA, Donald Trump, care doreşte să candideze din nou anul viitor. "Sunt sigur că dacă (Donald) Trump ar mai fi fost preşedinte în SUA, nu ar mai fi fost război (în Ucraina). Reveniţi, domnule preşedinte! Aduceţi pacea pentru noi"!, l-a îndemnat el pe fostul preşedinte republican.

De asemenea, Orban a salutat succesele electorale ale unor lideri conservatori, precum Benjamin Netanyahu în Israel şi Giorgia Meloni în Italia, adăugând că se apropie "promiţătoarele alegeri spaniole şi poloneze".

La conferinţa de la Budapesta este aşteptat să intervină, prin legătură video, şi popularul moderator american Tucker Carlson, fosta stea a postului conservator Fox News, de unde a fost nevoit recent să demisioneze şi nu a explicat motivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.