Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin primii refugiați în România: Mangalia e locul unde vor fi cazați

cort corturi refugiati

Cateva sute de refugiati ar putea ajunge, in curand, in sudul litoralului romanesc. Potrivit acestui scenariu, Garda de Coasta a mobilizat deja autoritatile din Mangalia sa identifice locurile, unde ar putea fi amplasate corturile pentru primirea lor.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță vremuri tulburi pentru Victor Ponta: I se pregătește alt dosar

Solicitarea a starnit nemultumirea consilierilor locali, care sustin ca, daca ar ramane la malul marii, migrantii ar putea alunga turistii.

„Fiind statiune turistica nu putem aseza corturile de migranti in Venus sau nu stiu unde. Eu zic sa gaseasca in alta parte loc ca daca vin nu mai pleaca”, a protestat un consilier. Altul a completat: "Sa se duca in comunele din jurul Mangaliei"

Citește și: Laura Codruța Kovesi, vestea anului pentru Victor Ponta: DNA nu mai poate face ASTA

Consilierii locali din Mangalia au vehiculat ideea ca pentru refugiati ar putea amplasa un cort chiar aici in parcarea dintre Venus si Saturn. Au fost insa voci care spun ca vorbim de o solutie pe termen scurt pentru ca este vorba de o zona turistica, plaja se afla la cativa metri distanta de parcare. Nici locuitorii din Mangalia nu par incantati de situatie.

"Cred ca vor pleca repede inapoi pentru ca nu au ce sa faca aici".

"Nu sunt de acord cu venirea lor. Acest oras este un oras linistit si cred ca ar fi o debandada cu ei aici, este un oras mult prea mic."

Citește și: Mulți o vor președintele țării, iar Laura Codruța Kovesi face anunțul așteptat: O să spun public

"Orasul este fara un viitor deosebit. Din ce sa traiasca acesti oameni? Trebuie sa munceasca, sa produca, ii va sustine comunitatea orasului o perioada de timp, dar omului ii trebuie si lui un ban de buzunar."

Si totusi politistii de frontiera estimeaza ca aproximativ 5 sute de migranti ar putea sa ajunga la malul marii.

"Trebuie sa punem la dispozitie o platforma betonata unde sa fie si toalete si ar fi bine sa avem si dusuri incercam sa gasim solutii speram ca in zilele urmatoare sa venim cu cateva propuneri", spune Radu Cristian, primar Mangalia.

Mangalia este un oras cu 36 de mii de locuitori, de care apartin toate statiunile din sud, de la Olimp pana la Saturn.

Problema refugiatilor sirieni nu este o noutate pentru politistii de frontiera din Constanta. De-a lungul timpului, s-au confruntat cu mai multe cazuri de transfugi care au ajuns la noi fie pe mare, prin Turcia si au debarcat pe plaja, fie au trecut ilegal fasia de pamant care leaga Romania de Bulgaria.

In urma cu un an, Constanta s-a confruntat cu cel mai mare numar de migranti ajunsi vreodata la malul marii. 130 de persoane, printre care si 27 de copii, au ajuns la noi cu un pescador turcesc. Iar in februarie, anul acesta, 70 de migranti sirieni si irakieni au fost salvati de politistii de Frontiera, in apropiere de Capul Tuzla. Toti erau inghesuiti tot intr-un pescador sub pavilion turcesc, anunță PRO TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.