Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine IARNA! Anunțul făcut de meteorologi: Zăpadă și frig

zapadaBuc

Urmează trei zile cu vreme rece în cea mai mare parte a ţării, pe fondul ninsorilor ce vor cădea la munte. După o uşoară încălzire miercuri, urmează din nou o scădere a temperaturilor pe finalul săptămânii următoare.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse, în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, predominant ploi şi lapoviţă în Maramureş, local în Transilvania şi Moldova şi ploi, izolat, în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de până la 50...60 km/h în nord-est şi sud-vest, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, de peste 60...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade in estul Transilvaniei si 15 grade in regiunile sudice. Noaptea, pe arii restrânse, va fi brumă.

Citește și: A lovit mașina poliției în timp ce-și făcea selfie în sânii goi: Și asta nu e tot

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii, pe arii relativ extinse, sub formă de ninsoare în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă. Precipitaţiile vor fi mixte în Maramures, Transilvania si Moldova si izolat, predominant sub formă de ploaie, în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare mai ales în est, aici vitezele la rafală vor atinge 50...60 km/h şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 60...80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade in estul Transilvaniei si 14 grade, doar izolat in sud. Noaptea si dimineata, local, va fi brumă.

Citește și: O elevă, RUPTĂ în bătaie de o colegă / VIDEO

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci uşor, luni. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de brumă.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, temperaturile maxime urmând a se încadra între 3 grade in estul Transilvaniei si 13 grade in sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde îndeosebi ziua, pe arii restrânse vor fi precipitatii slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova si în estul Transilvaniei si mai ales sub formă de ploaie în Dobrogea si în Muntenia. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în zona montană, dar si în est si sud-est. Dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceată si brumă.

Citește și: Celebra J.K. Rowling dă o nouă lovitură: Seria de romane polițiste ‘Cormoran Strike’ va fi ecranizată

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece şi marţi. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade. Cerul va avea unele înnorări ziua, când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab si moderat.

Miercuri vremea se va încălzi în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade in estul Transilvaniei si 15 grade in Banat. Cerul va avea înnorări în vestul, centrul si nordul tării, unde mai ales în a doua parte a întervalului, local va ploua. La munte vor mai fi şi precipitatii sub formă de lapovită si ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat va ploua. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări la munte, în Câmpia de Vest si în deltă. Dimineata si noaptea, în zonele joase, vor fi conditii de ceată.

Citește și: Ar putea fi VIRALUL ANULUI: Ce poate să facă o fetiță de 4 ani din Rusia / VIDEO

Joi şi vineri alorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei în regiunile intracarpatice, iar în restul zonelor vor fi apropiate de acestea. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mare îndeosebi în prima parte a intervalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.