Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine URGIA: MAI a activat Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă

www.eskape.ro
ninsoare, vreme rea, zăpadă

Prefecţii au decis joi convocarea în şedinţă extraordinară a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea producerii unor situaţii de risc pentru populaţie, având în vedere emiterea atenţionării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt judeţe din nordul ţării.

Aceste Comitete judeţene au rolul de a gestiona situaţiile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, stabilind măsuri şi acţiuni urgente în ajutorul populaţiei.

Citește și: Lovitură de teatru! Liviu Dragnea, atacat din INTERIOR! „Nu se poate!”

"Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanenţa la nivelul instituţiilor prefectului, prefecţii urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanenţă şi la toate primăriile din zonele de risc. La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă va fi monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă", informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis joi redacției STIRIPESURSE.RO.

Începând de joi, ora 18,00, până vineri, ora 17,00, în judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Harghita, Maramureş şi Mureş, precum şi în anumite zone din judeţele Neamţ şi Satu Mare se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va sufla cu putere, pe crestele montane putând ajunge până la viteza de 70 km/h.

Citește și: Şefii PRO TV îşi freacă mâinile de bucurie! Ce lovitură URIAŞĂ au dat

Pentru a putea veni în sprijinul comunităţilor locale, au fost mobilizaţi peste 800 de pompieri care pot fi suplimentaţi cu forţe şi mijloace din judeţele apropiate unde nu se înregistrează probleme din cauza vremii.

Sunt pregătite de intervenţie şapte şenilate, zece autofreze, şase autospeciale de transport victime multiple şi 53 de echipaje medicale SMURD, precizează sursa citată.

Citește și: Lovitură usturătoare pentru șoferi: Pentru ce riscă, mai nou, închisoarea

Alături de pompieri, sunt pregătiţi să acţioneze poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, pentru a reduce eventuale efecte produse de fenomenele meteorologice şi pentru a interveni, la nevoie, în sprijinul cetăţenilor.

"O mare atenţie va fi acordată asigurării desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, iar în caz de nevoie anumite sectoare de drum ar putea fi închise pentru a nu pune în pericol cetăţenii şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Forţele MAI vor rămâne mobilizate în zonele aflate sub cod galben până la revenirea la normalitate a situaţiei", se arată în comunicat.

Citește și: O nouă categorie bugetari se RĂZVRĂTEȘTE! Sindicatele acuză că sute de oameni vor avea salariile scăzute! Ce va face Olguța Vasilescu

Evoluţia situaţiei din teren şi misiunile structurilor MAI sunt monitorizate de la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează 24 de ore din 24.

MAI recomandă cetăţenilor să evite deplasările în zonele aflate sub atenţionare meteo de ninsoare, mai ales pe timpul nopţii, iar înainte de a pleca la drum să se intereseze cu privire la condiţiile meteo pentru a nu se pune în mod inutil într-o situaţie de pericol.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Cine a fost condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.