Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vinerea neagră - Ziua în care Bucureştiul ar putea intra în scenariul roşu, cu peste 3 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori/ INFOGRAFIC

Twitter
covid 19 coronavirus

În Capitală s-a înregistrat un record de noi infectări - 669 în ultimele 24 de ore. Potrivit calculelor prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, incidenţa infectărilor în Bucureşti este miercuri, 14 octombrie, de 2,82 de cazuri la 1000 de locuitori. Dacă se depăşeşte incidenţa de 3 cazuri la 1000 de locuitori, se intră în scenariul roşu, care implică şi închiderea şcolilor.

Miercuri este a şasea zi în care Grupul de Comunicare Strategică anunţă, în bilanţul zilnic, şi rata de incidenţă a infectărilor în judeţele în care aceasta depăşeşte 1,5. În Bucureşti, evoluţia a fost următoarea:

9 octombrie - 2,28

10 octombrie - 2,39

11 octombrie - 2,52

12 octombrie - 2,66

13 octombrie - 2,69

14 octombrie - 2,82

content-image

După cum se poate observa, media creşterii ratei de incidenţă în ultimele zile a fost de 0,1. Dacă acest ritm se menţine, rata de incidenţă de 3 cazuri la 1000 de locuitori va fi atinsă vineri, 16 octombrie. Această situaţie ar putea duce la impunerea unor noi restricţii la nivel local, dincolo de trecerea şcolilor la cursuri exclusiv online.

Având în vedere că măsurile luate în România sunt de inspiraţie externă, nu trebuie neglijat nici contextul în care tările din întreaga Europă încearcă cu disperare să evite un nou val de creștere rapidă a cazurilor de Covid-19 prin instituirea de interdictii de călătorie sau închiderea activităților neesențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.