Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vinovatul pentru ruşinea încasată de PNL în alegeri: 'I se 'datorează' rezultatul'

pnl

Partidul Naţional Liberal a terminal alegerile parlamentare pe locul secund, dar diferenţa faţă de PSD e una uriaşă. Dacă social democraţii au câştigat 45%, PNL e abia la 20%. Cine este de vină pentru acest eşec ruşinos? Cristian Tudor Popescu arată cu degetul şi către premierul tehnocrat, Dacian Cioloş. Premierul a greşit atunci când s-a implicat activ în campania electorală şi a renunţat la calitatea sa de independent. Motiv pentru care, în loc să fie o locomotivă electorală a dăunat imaginii PNL, spune jurnalistul.

Citeşte şi: Prima reacţie a americanilor după alegerile din România: Cum se vad 'jocurile' peste Ocean

„Domnul Cioloş poate să intre în politică cu acte în regulă acum. Să se ducă să devină membru PNL, de pildă, să ia partidul la reconstrucţie, acum, de la 20% ăsta şi din situaţia în care se află. Să se ducă domnul Cioloş acolo, să pună umărul. Dacă doreşte. Sau poate se duce la USR. Dar nu asta este important. Important este dacă domnul Cioloş îşi dă seama de ce a făcut. Acest 21% al PNL i se datorează, dacă se poate spune aşa, şi domnului Cioloş. Dânsul, pe lângă că a venit cu această idee de guvern tehnocrat în spate cu care PNL s-a identificat... În ultima perioadă, în campanie, PNL s-a identificat cu tehnocraţii. Tehnocraţii au fost uşor de demonizat de către PSD, ALDE şi compania. Un guvern subţire, asta a fost problema domnului Cioloş. A făcut greşeli mari de alegere a oamenilor acolo, a fost vulnerabil acest guvern. Ceea ce a şi făcut PSD, a atacat din toate direcţiile, l-au demonizat şi această idee de tehnocraţi s-a lipit şi ea pe PNL şi i-a scăzut mult procentul. Apoi, chiar domnul Cioloş. Dânsul n-a mai reprezentat un tractor electoral aşa cum părea în primă fază, când PNL şi l-a pus în faţă. Tocmani pentru că nu s-a păstrat deoparte. Dacă dânsul s-ar fi păstrat deoparte, dacă nu venea la mitinguri, dacă nu comitea această... Inadmisibil ce a făcut, apuncându-se în ultimul moment... Din funcţia de premier în act, nefiind în niciun partid, să te apuci să spui: votaţi PNL şi USR. Descalificant! Şi asta a contribuit la acest 21%. Nu a făcvut o afacere, aşa cum a crezut, PNL. PNL neavând vreo dragoste şi vreo afinitate cu domnul Cioloş. Sunt destui, şi acum vor ridica glasul, din PNL care au făcut mărunt din buze pentru faptul că nu unul dintre ei ci domnul Cioloş, independent, apolitic, a fost scos în faţă.”, a spus jurnalistul la Digi 24.

Citeşte şi: BEC a centralizat 98% din voturi: Cine a intrat în Parlament şi câte mandate vor avea partidele

Jurnalistul s-a referit şi la preşedintele Klaus Iohannis şi la implicarea sa în campanie. „Sigur, aşa e natura domnului Iohannis. Ce credeţi, că îşi smulge părul din cap? Domnul Iohannis este la Cotroceni. Va fi şi mâine la Cotroceni. Şi la anul. Şi peste doi ani. Nu-l dă nimeni jos de acolo. Astea, scenariile cu suspendarea lui Iohannis... Nici vorbă de aşa ceva. Dânsul e liniştit acolo. PNL s-a dus pe apa sâmbetei. Şi care e problema? O să vadă dânsul ce face în continuare. Nu e genul care să dispere, domnul Iohannis. O să-şi caute o altă formulă pentru următorul mandat care-l interesează, dar în clipa de faţă nu va face, după părerea mea, niciun efort. Adică să nu aşteptaţi de la dânsul nişte acţiuni kamikadze, eu ştiu, să refuze acum numirea unui premier de la cei care fac majoritatea, să încerce obstrucţii, să meargă până la alegeri anticipate... Nu. Aşa ceva nu va face.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.