Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violența domestică face victime în continuare: polițiștii suceveni au emis 40 de ordine de protecţie provizorii în acest an

ziarexclusiv.info
bataie pumn

Poliţiştii suceveni au emis de la începutul acestui an peste 40 de ordine de protecţie provizorii, în baza legislaţiei în vigoare ce dă posibilitatea intervenţiei directe a poliţistului pentru garantarea siguranţei şi drepturilor victimei, informează Agerpres.

Citește și: Jandarmeria a făcut precizări în urma incidentului de la Cluj-Napoca

Potrivit IPJ Suceava, ultimul caz s-a înregistrat marţi, când poliţiştii din Arbore au fost sesizaţi telefonic de către o femeie în vârstă de 39 de ani, din localitate, despre faptul că soţul ei, în vârstă de 43 ani, este violent, solicitând sprijinul Poliţiei.

Din verificări a reieşit că bărbatul a venit acasă sub influenţa băuturilor alcoolice şi în urma unor discuţii contradictorii cu soţia sa, a devenit agresiv, ameninţând-o.

Aplicând prevederile legale, conform Ordinului 146 din 11.12.2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică de către poliţişti, a reieşit că există risc iminent asupra victimei, motiv pentru care s-a emis ordinul de protecţie provizoriu prin care împotriva agresorului s-au stabilit pe o perioadă de cinci zile, începând cu 2 aprilie, ca măsuri părăsirea temporară a locuinţei şi păstrarea faţă de victimă a unei distanţe minime de 50 metri, fiind evacuat din locuinţa comună.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie.

Ordinul 146 din 11.12.2018 stabileşte procedura de intervenţie a poliţiştilor, de cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea violenţei domestice, metodologia de utilizare a formularului de evaluare a riscului şi procedura de emitere a ordinului de protecţie provizoriu, precum şi cea de punere în executare a acestuia.

De asemenea, ordinul prevede modul în care poliţiştii trebuie să acţioneze în situaţii speciale, cum ar fi cazul evacuării agresorului din imobil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.