Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe la Lisabona - Un comisariat de poliție a fost atacat cu cocktailuri molotov

Instructables.com
Cocktail Molotov

Un comisariat şi mai multe vehicule au fost avariate de explozia unor cocktailuri molotov, într-o serie de incidente care au avut loc la periferia Lisabonei în noaptea de luni spre marţi, a anunţat poliţia la o zi după confruntările din marja unei manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor, informează AFP preluată de Agerpres.

"Trei cocktailuri molotov au fost lansate într-un comisariat" în Bela Vista, în comuna Setubal, situată la sud de capitala portugheză, a anunţat poliţia într-un comunicat, precizând că aceste "acte de vandalism" nu au s-au soldat cu niciun rănit.

La periferia de nord a capitalei portugheze, o altă serie de atacuri, "de asemenea cu cocteiluri molotov", a avariat în jur de zece maşini, în localităţile Odivelas şi Loures, a precizat poliţia, care a arestat patru suspecţi, dintre care unul, de 18 ani, a fost plasat în arest.

"Poliţia continuă să ancheteze asupra acestor două incidente şi, în acest stadiu, nimic nu arată că ele ar avea legătură cu manifestaţia de ieri (luni)", din centrul Lisabonei, a adăugat ea.

Patru persoane au fost arestate luni seara, după confruntări care au avut loc la sfârşitul unei manifestaţii împotriva violenţelor poliţiste. Lansări de pietre au rănit uşor mai mulţi membri ai forţelor de ordine, care au replicat prin tiruri cu gloanţe de cauciuc.

Această manifestaţie a fost convocată ca reacţie la o intervenţie în forţă a poliţiei, care a avut loc duminică în Seixal, periferia de sud a Lisabonei, pentru a pune capăt unei altercaţii dintr-un cartier sensibil.

Circa 200 de persoane au participat la manifestaţie, denunţând rasismul şi violenţele poliţiste în faţa Ministerului de Interne al Portugaliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.