Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚELE care au făcut-o pe Angela Merkel să spună: 'Ceea ce am văzut nu-şi are locul într-un stat de drept' - VIDEO

Chemnitz violente batai

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a declarat marţi că "ura în stradă" nu îşi are loc în Germania, după incidentele survenite în decurs de două zile la Chemnitz în timpul manifestaţiilor extremei drepte, informează AFP.

"Ceea ce am văzut nu-şi are locul într-un stat de drept", a declarat cancelarul federal în timpul unei conferinţe de presă la Berlin. "(...) Am văzut vânători (de vrăjitoare) colective, am văzut ura în stradă şi aceasta nu are nimic de-a face cu un stat de drept", a adăugat ea, scrie agerpres.ro.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

Extrema dreaptă germană a organizat pentru mai multe zile consecutiv manifestaţii la Chemnitz, în estul ţării, în urma decesului unui bărbat prin înjunghiere într-o presupusă altercaţie cu cetăţeni străini. Mişcarea Pegida, anti-imigranţi şi anti-islam, precum şi partidul Alternativa pentru Germania (AfD) au chemat la o adunare în apropierea locului altercaţiei, în care au fost implicate în jur de zece persoane în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Duminică, aproape o mie de oameni au defilat la apelul diverselor mişcări de extremă dreapta ca reacţie la acest deces, scandând sloganuri precum 'Străinii afară', 'Acesta este oraşul nostru' sau 'noi suntem poporul'. Poliţia a informat că au existat incidente cu protestatarii, dintre care unii au aruncat cu sticle asupra forţelor de ordine. Martori au relatat că unii manifestanţi au agresat fizic străini în timpul marşului.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

Guvernul german a condamnat luni cu fermitate comportamentul extremiştilor de dreapta care s-au adunat în oraşul Chemnitz pentru ceea ce a fost calificat de executivul de la Berlin drept o "vânătoare" împotriva străinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.