Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele continuă în Paraguay. Ministrul de Interne și șeful Poliției au fost demiși

Operation World
Paraguay

Un protestatar a fost ucis sâmbătă în Paraguay, în cursul protestelor violente declanşate de un vot secret în Senat asupra unui amendament constituţional, transmite Reuters. Modificarea legislativă i-ar fi permis preşedintelui Horacio Cartes să candideze pentru un nou mandat, relatează agerpres.

INCENDIU DEVASTATOR cu mai multe victime: A fost declanşat CODUL ROŞU / VIDEO

SCENE INCREDIBILE la TVR: Jurnalista Emilia Șercan a plecat, în LACRIMI, din emisiunea Eugeniei Vodă

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, Rodrigo Quintana, şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un glonţ de cauciuc, tras de poliţie la sediul unui grup liberal de tineret, au anunţat surse din opoziţia paraguayană şi un procuror. Mai mulţi politicieni şi ziarişti au fost răniţi de proiectile similare. 

Ministerul de interne a comunicat că va fi deschisă o anchetă asupra incidentului. Ulterior, ministrul de interne, Tadeo Rojas, şi şeful poliţiei, Crispulo Sotelo, au fost demişi de preşedintele Cartes. 

Protestatarii au incendiat vineri clădirea Senatului, iar mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei şi ale altor oraşe sâmbătă, la primele ore. Pe parcursul zilei, la Asuncion au continuat să sosească activişti, un indiciu că manifestaţiile vor continua. Senatorul Miguel Saguier a declarat că "avem o datorie faţă de sângele vărsat de Rodrigo (...) vom lupta în continuare". 

Procuratura a informat, potrivit agenţiei EFE, că au fost reţinute pentru perturbarea ordinii publice 211 persoane, dintre care 90 au fost deja eliberate, după ce li s-au luat declaraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.