Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violență extremă la Ierusalim - SUA, intervenție rapidă: îndemnăm toate părțile la reținere

timesofisrael.com
ierusalim israel politie

Statele Unite s-au declarat "profund îngrijorate de violenţele de la Ierusalim", după ce mai mult de 150 de palestinieni au fost răniţi, vineri, în timpul confruntărilor cu poliţiştii israelieni pe Esplanada Moscheilor din Oraşul Sfânt, scrie AFP.

Citește și: Fierbe Ierusalimul: confruntări puternice pe Esplanada Moscheilor între palestinieni și forțele de ordine/ Video

"Îndemnăm toate părţile la reţinere, la a evita orice provocare prin cuvinte sau acte şi să păstreze situaţia actuală pe Esplanada Moscheilor/ Muntele Templului", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al departamentului de Stat american, Ned Price, informează News.ro.

Poliţia israeliană a precizat că sute de palestinieni au aruncat cu petarde şi pietre în forţele israeliene şi în zona de rugăciune a evreilor din apropierea Zidului Plângerii, aflat în oraşul vechi al Ierusalimului, după rugăciunile de dimineaţă cu ocazia Ramadanului, relatează Reuters.

Palestinienii au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc, grenade paralizante şi au fost bătuţi, potrivit Semilunii Roşii din Palestina.

Organele de poliţie au reţinut sute de palestinieni, conform unui purtător de cuvânt al premierului israelian, Naftali Bennett.

Al treilea loc cel mai sfânt al islamului, Esplanada Moscheilor - numită şi Muntele Templului de către evrei - este situat în Oraşul Vechi din Ierusalimul de Est, un sector palestinian ocupat din 1967 de Israel şi care rămâne scena ciocnirilor dintre poliţiştii israelieni şi protestatarii palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.