Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţe între protestatari palestinieni şi militari israelieni, în apropierea unei colonii evreieşti din nordul Cisiordaniei

You News2
cisiordania violente palestinieni

Protestatari palestinieni au fost implicaţi în confruntări cu militari israelieni, vineri, în apropierea unei colonii evreieşti din nordul Cisiordaniei, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com.

Violenţele au avut loc în apropierea coloniei evreieşti Eviatar, în nordul Cisiordaniei. Armata israeliană a utilizat gaze lacrimogene şi grenade fumigene pentru dispersarea demonstranţilor. O dronă israeliană folosită pentru lansarea de grenade fumigene s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni.

În apropierea coloniei evreieşti Eviatar au loc frecvent proteste violente. Colonia Eviatar a fost înfiinţată în mai 2021 într-o zonă rurală palestiniană situată la sud de oraşul Nablus. Colonia a fost înfiinţată în semn de protest faţă de un atac terorist comis de un palestinian, sodat cu moartea unui adolescent israelian şi rănirea altor doi. Pe 2 iulie, pe fondul protestelor violente organizate de palestinieni, fondatorii coloniei Eviatar au convenit cu Guvernul israelian să părăsească zona, dar, în schimb, în acelaşi loc ar urma să fie construită o şcoală religioasă evreiască (yeshiva), potrivit Mediafax.ro.

Tensiunile israelo-palestiniene s-au amplificat în ultimele luni. Joi, trei palestinieni au fost împuşcaţi mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene, în incidente produse în Ierusalim, în Cisiordania şi în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.