Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele din Franța au anulat o defilare a casei de modă Celine

cnews.fr
Turnul Eiffel

Defilarea de modă masculină semnată Celine, programată pentru duminică seara la Paris, a fost anulată din cauza revoltelor declanşate de moartea tânărului Nahel, ucis marţi de un poliţist, cât şi din cauza caracterului "deplasat" al evenimentului în acest context, a anunţat sâmbătă pe reţelele de socializare designerul Hedi Slimane, directorul artistic al acestei case de modă, potrivit AFP.

În scurtul său mesaj postat pe Instagram, Hedi Slimane a început prin a face referire la "siguranţă" şi la "evoluţia incertă a acestor tulburări extrem de grave", scrie agerpres.ro.

Designerul a adăugat apoi că "o prezentare de modă la Paris, când Franţa şi capitala sa sunt atât de îndoliate şi lovite, pare, din punctul meu de vedere, lipsită de consideraţie şi total deplasată".

Hedi Slimane, considerat unul dintre cei mai influenţi creatori de modă masculină, decisese să îşi prezinte colecţiile în afara calendarului oficial.

Revoltele provocate de moartea lui Nahel, un adolescent de 17 ani, ucis marţi de un poliţist la Nanterre, la periferia capitalei, şi mobilizarea forţelor de ordine au dus la anularea mai multor evenimente începând de vineri, cele mai importante fiind două concerte ale cântăreţei Mylene Farmer care urmau să aibă loc vineri şi sâmbătă pe Stade de France.

De asemenea, au fost anulate unele concerte din cadrul Barriere Enghien Jazz Festival sâmbătă şi duminică, Festival des Hauts de Garonne, care urma să se desfăşoare în Floirac şi Lormont (sud-vestul Franţei) vineri şi sâmbătă, precum şi ultima seară (vineri) a festivalului Fnac Live din Paris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.