Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violentele interetnice au cuprins Macedonia

macedonia
Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a dispersa mulţimea care a încercat să ajungă în cartierul Saraj, populat de etnici albanezi.


Oraşul a fost cuprins de proteste violente şi tensiuni interetnice în noaptea de luni spre marţi, după ce un absolvent de liceu de etnie macedoneană a fost asasinat luni, iar poliţia a reţinut ca suspect în urma crimei un bărbat de etnie albaneză, transmite Makfax. 


Anghel P. (19 ani) a decedat după ce a fost înjunghiat de două ori cu un cuţit de un hoţ de biciclete. Potrivit agenţiei citate, Anghel îl văzuse pe bărbat furând o bicicletă din curtea locuinţei sale şi a fugit după el, reuşind să-l prindă, dar criminalul l-a atacat şi înjunghiat. 


Deşi poliţia a anunţat că l-a prins pe presupusul autor al crimei, Naser E., incidentul a provocat o adevărată revoltă printre locuitorii cartierului unde locuia victima. Sute de etnici macedoneni au încercat să ajungă în suburbia vecină populată în special de albanezi, dar au fost opriţi de forţele de ordine care au blocat mai multe străzi din Skopje. Furioşi, demonstranţii au incendiat magazine, au răsturnat autoturisme şi pubele şi au spart ferestrele mai multor clădiri. 


Etnicii albanezii reprezintă în jur de o treime din populaţia de două milioane a Macedoniei. Relaţiile dintre ei şi majoritatea de origine slavă au rămas tensionate constant după ce în 2001 fosta republica iugoslavă a ajuns în pragul unui război civil interetnic.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.