Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele reizbucnesc în Portland după săptămâni de manifestații pașnice

proteste SUA

Protestatarii au incendiat containere de gunoi, au aruncat pietre şi au spart ferestrele birourilor guvernamentale din oraşul american Portland (statul Oregon), marţi, după săptămâni de manifestaţii în general paşnice, relatează Reuters.

Imaginile transmise de posturile de televiziune arătau demonstranţi violenţi care dădeau foc unor containere pentru deşeuri menajere şi aruncau pietre spre clădiri administrative din Portland.

În ultimele luni, în numeroase oraşe din SUA au avut loc proteste sub sloganul Black Lives Matter (Vieţile negrilor contează), după moartea la 25 mai a lui George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani care a decedat, la Minneapolis, după ce a fost presat cu genunchiul pe gât de către un poliţist alb timp de aproape nouă minute.

La Portland au fost trimise forţe ale poliţiei federale, care în încercarea de a apăra sedii ale autorităţilor federale americane s-au ciocnit cu mulţimea de manifestanţi violenţi.

Poliţia a declarat că în noaptea anterioară unii ofiţeri au fost ţinta unui 'laser verde puternic', capabil să cauzeze afectarea permanentă a vederii, atunci când unii protestatari au demonstrat în faţa sediului Asociaţiei poliţiei din Portland.

Anterior în cursul acestei luni, ministrul justiţiei american William Barr a devenit ţinta criticilor din partea congresmenilor democraţi pentru trimiterea agenţilor federali la Portland pentru a dispersa manifestanţii.

La finalul lui iunie, autorităţile din statul Oregon şi administraţia Trump au convenit să retragă progresiv agenţii federali din Portland, cu condiţia ca poliţia locală să stabilizeze situaţia în jurul tribunalului federal şi al altor clădiri oficiale vizate de manifestanţi. Totuşi, poliţia locală nu a reuşit să facă acest lucru, situaţia agravându-se pe străzile din oraşul din nord-vestul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.