Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru bate cu pumnul în masă: 'Vom corecta în Parlament toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD'

Facebook
Violeta Alexandru

Priorităţile legislative ale PNL Bucureşti pentru noua legislatură vizează un set de proiecte care cuprind cinci mari obiective, unul dintre acestea fiind corectarea ''tuturor populismelor, a tuturor legilor călcate în picioare de PSD", a declarat joi preşedintele organizaţiei, Violeta Alexandru, ministru al Muncii.

"În primul rând vom corecta toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD. Sprijinul pentru mediul de afaceri, pentru păstrarea locurilor de muncă anul viitor are nevoie de corectarea tuturor populismelor cu care PSD a tratat iniţiativele guvernamentale. Primul nostru obiectiv este să ne asigurăm că din Parlament toate deciziile guvernamentale beneficiază de sprijinul necesar ca să putem ajuta în continuare atât antreprenorii cât şi românii să-şi păstreze locurile de muncă. În activitatea mea la minister m-am lovit aproape zilnic de o atitudine a PSD menită efectiv să submineze, să facă programele guvernamentale de sprijin pentru antreprenori şi pentru angajaţi să nu funcţioneze. PSD se bucură dacă noi eşuăm şi dacă nu ducem la îndeplinire programele de sprijin pe care le-am iniţiat. Primul scop este să corectăm toată această avalanşă de amendamente care au făcut acte normative ale Guvernului să fie inaplicabile", a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă.

VITEZA LUMINII: Cum accelerează țările din toată lumea procedurile pentru APROBAREA vaccinului anticoronavirus


Al doilea obiectiv al PNL Bucureşti este să asigure în Bucureşti şi în marile municipii cadrul legal pentru a creşte calitatea vieţii.

"Ne propunem să iniţiem un pachet de norme care să ajute bucureştenii să acceseze servicii de calitate, indiferent de sectorul în care locuiesc. Nu este normal ca între sectoarele Capitalei calitatea şi costul serviciilor de utilitate publică să difere atât de mult. (...) În al doilea rând ne preocupă să sprijinim părinţii care doresc să revină la serviciu până la perioada de doi ani de creştere a copiilor. Şi, în acest sens, pentru că ştim că ceea ce lipseşte este infrastructura, dincolo de sprijinul financiar, vom iniţia în primele luni un proiect care să sprijine angajatorii cu peste 50 de angajaţi să dezvolte în incinta companiilor sau instituţiilor spaţii de creşe pentru copiii angajaţilor. (...) Este o măsură care va ajuta atât părinţii cât şi administraţia în soluţiile limitate pe care le are de construire de creşe în centrul Capitalei, în zonele populate în care de fapt lucrează părinţii", a explicat liderul PNL Bucureşti.

Al treilea obiectiv pe care liberalii şi-l propun pentru următoarea legislatură este acela de a sprijini din Guvern toate proiectele de digitalizare a României.

"România şi Bucureştiul cu precădere trebuie să se modernizeze. Digitalizarea, folosirea tehnologiei pentru accesarea facilă a serviciilor publice nu este doar un obiectiv guvernamental. Ca Guvernul să poată să dezvolte toată infrastructura prin care cetăţenii să fie la un click distanţă faţă de serviciile publice trebuie să existe sprijin în Parlament şi ne asumăm ca toate iniţiativele care prevăd hârtii, documente, tot felul de alte lucruri clasice pe hârtie să fie simplificate, modernizate şi înlocuite cu serviciile electronice care să faciliteze accesul oamenilor la servicii de calitate", a spus ministrul Muncii, care a adăugat că măsura răspunde şi solicitărilor mediului de afaceri.

Poziţionare-surpriză a lui Dacian Cioloş: Liderul PLUS evită să spună clar dacă se va vaccina anti-COVID/ VIDEO


PNL Bucureşti îşi propune totodată să sprijine educaţia tinerilor, în acest sens urmând să fie depus un proiect de lege privind susţinerea Bacalaureatului internaţional, astfel încât tinerii să fie compatibili cu sistemele de învăţământ din străinătate, inclusiv pe o componentă de voluntariat care se va dezvolta în şcolile din România.

Un alt obiectiv "major" al PNL Bucureşti se referă la revizuirea Constituţiei.

"Constituţia României are nevoie să fie modernizată. (...) Ne angajăm să contribuim inclusiv pentru punerea în aplicare a Referendumului iniţiat de preşedintele României în 2019. Desigur, prin juriştii care sunt membri ai echipei PNL Bucureşti, ne vom implica în proiecte care să vizeze reformarea CCR. (...) Duminică, pe 6 decembrie, bucureştenii au de făcut o opţiune între o echipă decisă să lucreze cu primarul general pentru dezvoltare Capitalei şi o gaşcă care, după ce a pus Capitala pe butuci, după ce a falimentat-o, vrea să se mute în Parlament şi să se bucure de imunitate. Are de ales cel care merge la vot în Bucureşti între o echipă de oameni serioşi, aparţinând unui PNL Bucureşti reformat, schimbat, care şi-a recunoscut greşelile şi care şi le-a corectat, şi o gaşcă ce se ocupă de excursii la Monaco, de cumpărat diamante, de jignit, de folosit banii publici pentru propriile interese. Opţiunea de vot va determina covârşitor dezvoltarea acestui oraş şi mă adresez tuturor bucureştenilor care îşi iubesc oraşul să facă o opţiune pentru binele Capitalei", a concluzionat liderul PNL Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.