Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, despre cazul celor doi brutari din Sri Lanka: 'Și românii noștri din afară sunt în pericol de a fi tratați la fel'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Violeta Alexandru

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că s-a implicat în acest caz și a cerut informații de la ITM. Alexandru a lansat și un semnal de alarmă către comunitatea din Ditrău, care uită că ”și românii noștri din afară sunt în pericol de a fi tratați la fel”.

Citește și: Băsescu, în Parlamentul European, despre migranți: ‘Avem obligația să preluăm copii din insulele grecești în toate statele’

"Sunt doi oameni care au venit să muncească, să-şi câştige existenţa la chemarea unui patron care a avut nevoie de oameni care să muncească în respectiva întreprindere şi prin care să poate să ducă afacerea mai departe. În situaţia de faţă, am cerut cu promptitudine informaţii, în primul rând, ITM cu privire la formele legale pe care aceştia le au şi mă vor informa luni la prima oră asupra rezultatelor verificării făcute. Am avut mai multe discuţii cu preşedintele CNCD pentru componentele care iau aspectul unei atitudini de discriminare din comunitate faţă de aceste persoane şi domnul preşedinte se autosesiseze urmând ca pe această latură să comunice domnia sa. Ceea ce mă surprinde pe mine este atitudinea celor din comunitate cu privire la doi oameni care vor să muncească uitând că şi românii noştri din afară sunt poate în pericol de a fi trataţi la fel, şi românii noştri au nevoie să fie trataţi cu respect acolo unde muncesc, fără să li se spună de către orice cetăţean din ţara europeană în care muncesc cum că n-ar vrea să le cumpere produsele pentru că sunt vândute de mâna unui român sau nu ar vrea să mănânce pâine pentru că a fost făcută de mâna unui român. Trebuie să ne gândim cu echilibru la aceste lucruri", a afirmat, duminică, la Parlament, Violeta Alexandru.

Citește și: Cine este deputatul care a renunțat la pensia specială

Ea a susţinut că patronul societăţii comerciale este cel în măsură să ia decizii legate de afacerea sa.

"Eu îmi doresc foarte mult ca în activitate să fie cât mai mulţi români. Ce decide fiecare patron pentru afacerea pe care o are, ce consideră că este mai bine pentru a duce afacerea mai departe este o chestiune pe care fiecare şi-o evaluează şi ia deciziile potrivite referitoare la propriul business", a mai spus ministrul Muncii.

Citește și: Eugen Teodorovici se gândește să dea în judecată PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.