Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, despre companiile municipale: Este la nivelul bunului simț să vezi cum au fost populate de tot felul de prieteni ai PSD

Facebook
Violeta Alexandru

Deputata Violeta Alexandru, președinta PNL București, a precizat că procesul de închidere a companiilor municipale continuă, însă a explicat că acest demers trebuie făcut „hotărâre cu hotărâre”, pentru că fiecare are specificul ei. În direct la B1 TV, ea s-a arătat de părere că „este la nivelul bunului simț să vezi ce prost a fost managementul în cvasi-majoritatea lor și cum au fost populate de tot felul de prieteni ai PSD”.

„Eu sunt un om de acțiune. Dacă aș putea să fac mai repede, aș face, dar trebuie respectate toate termenele legale și lucrurile sunt minuțios pregătite de echipa mea de consilieri generali. Am o echipă foarte bună în primărie. Consilierul general Andrei Badiu, cel care conduce comisia specială pentru monitorizarea activității companiilor municipale, este foarte atent la fiecare proiect de hotărâre de consiliu. Companiile trebuie închise hotărâre cu hotărâre, pentru că fiecare are specificul ei. Pentru fiecare hotărâre se muncește, pentru că nu sunt foarte mulți doritori să ne pună la dispoziție informații ca să putem întemeia respectiva hotărâre de consiliu în mod profesionist”, a declarat Violeta Alexandru.

„Compania Managementul Transportului (...) a închiriat un număr de 13 autoturisme ecologice, pe care le-a băgat într-un parteneriat cu o instituție privată din București, urmează să verificăm care a fost rostul acestei asocieri, respectiv avea închiriate niște mașini pentru depozitarea unor vehicule ridicate de pe domeniul public, lucru care nu s-a întâmplat, dar chiria a continuat să fie plătită. (...) Aici a fost un jaf pe bani pe publici”, a adăugat Violeta Alexandru.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Procesul de desființare a companiilor municipale merge mai departe, însă patru dintre ele vor rămâne.

„Continuăm. Liberalii, din punctul meu de vedere, se țin de ceea ce ne-am angajat, și anume, de îndată ce ne documentăm suficient, am și declanșat procedura de emitere a hotărârii de consiliu pentru închiderea acestor companii. La fel fac și partenerii noștri de la USR-PLUS. Eu sunt un om care se mișcă puțin mai repede și n-am răbdare să treacă prea mult timp. Am spus că facem un lucru și n-am niciun interes să trag de timp, însă, juridic vorbind, sunt niște pași de făcut în continuare. Companiile, unele dintre ele, cum este Managementul Traficului, care înseamnă coordonarea semaforizării din București, trebuie să fie regândită, în sensul preluării atribuțiilor de către administrația de profil din cadrul primăriei sau de una dintre cele patru companii care vor rămâne, STB, Termoenergetica, Energetica Servicii și Trustul de Clădiri Metropolitane, care sunt înființate legal. Nu putem lăsa semaforizarea din București fără niciun cadru juridic”, a mai spus deputata PNL.

Ea a explicat că era „evident” că aceste companii municipale „nu puteau face performanță”, dar a precizat că există și „câteva excepții”.

„Le scoatem pe toate la lumină. Primarul general și cu mine am discutat din campania electorală despre acest angajament în fața bucureștenilor. Este la nivelul bunului simț să vezi ce prost a fost managementul în cvasi-majoritatea lor și cum au fost populate de tot felul de prieteni ai PSD. (...) Să zicem că am fi rămas pe acest scenariu, cu aceste companii – era evident că nu puteau face performanță, cu câteva excepții. Este, în schimb, o rețetă clasică de tocat bani publici, de la nivelul managementului, până la această infrastructură de care vorbiți. Din păcate, la mijloc sunt și salariații obișnuiți, care sunt victime în tot acest dezmăț pe bani publici al șefilor acestor companii – repet, cu câteva excepții, ca să fiu corectă până la capăt”, a continuat Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.