Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, dezlănțuită: Eșecul lui Cîțu era previzibil. Nu poți fi viteaz pe Facebook și laș când să iei decizii

stirileprotv.ro
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, taxează dur prestația lui Florin Cîțu la șefia PNL. Cîțu a demisionat sâmbătă, după ce la BEX-ul pe care îl convocase s-au prezentat numai doi membri. Alexandru spune că un lider trebuie să dea dovadă de curaj în orice situație și susține că eșecul lui  Cîțu era previzibil.

"Eșecul lui, important pentru că s-a produs la cel mai înalt nivel din politică, a fost un accident previzibil. Era suficient dacă te uitai la superficialitatea cu care trata lucrurile, interesat fiind doar de ceea ce îi aducea un avantaj de imagine. Oameni și oameni, în fiecare generație. Așa cum arăta el, singur pe treptele partidului, părăsit și de Vîlceanu, sper să fi învățat câte ceva.

Citește și: Nicolae Ciucă dă semnalul: Florin Cîțu poate păstra șefia Senatului (video)

Chiar și cu acest accident, rămân la părerea că cei care au astăzi 40, 45, 50 de ani, oameni care au dobândit experiență de condus echipe în viața lor înainte să își asume poziții publice, oameni care nu se rezumă la comunicare ci muncesc până la rezultat, care își asumă că nu poți fi viteaz pe facebook și laș când e de luat decizii, oameni rezistenți la efort ar trebui să nu renunțe și să ia în considerare să se implice, spre binele României. Chiar dacă nu au mai făcut politică sau poate tocmai aceasta ar fi o condiție importantă.

Eșecul lui (pe care ar fi bine să și-l asume) nu face decât să mă ambiționeze să încurajez oamenii ajunși astăzi la maturitate, oamenii cu experiență dobândită prin muncă susținută după Revoluție, nu prin speculații și învârteli, oamenii buni care pot trece peste vanitate să nu uite că obiectivul nostru este să nu lăsăm această țară confiscată complet, ușor-ușor de diferite grupuri de interese. Până când decizia publică nu ne va mai aparține.

Generația mea poate mai mult, mai bine. Atât pe plan profesional cât și din punct de vedere moral.

În plan politic general, faptul că un partid care are în denumire cuvântul liberal (ceea ce te duce cu gândul la democrație, libertate) ajunge la adevărate execuții și, mai grav, tace complice la un montaj făcut pentru liniștea PSD, îmi arată câtă nevoie este de o forță politică de dreapta, una liberă în care deciziile să se ia - după cum cerem și românilor să creadă atunci când participă în alegeri - în mod democratic.

La PNL se instalează un Președinte care să nu deranjeze PSD. Care să lucreze strâns, mai strâns ca pe vremea USL cu PSD. Au spus-o ei. Cei care își dau seama ce se întâmplă, se scuză prin tot felul de explicații. Așa e întotdeauna când nu vrei să accepți adevărul. Se vrea liniște cu PSD. Liniștea pe care ne-o impun înseamnă zero șanse pentru modernizarea României, practic o voucherizare ca politică de stat. Nu îi putem lăsa să facă acest lucru. Mă adresez generației mele pe care o rog să treacă peste actualul accident Florin Cîțu, să aibă încredere că nu suntem toți la fel și să facă un pas înainte. Avem de recuperat o țară și de făcut treabă", scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.