Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru iese la atac: De unde or fi aceste propuneri de modificare a Regulamentului? De la Putin sau de la Lukaşenko?

Facebook
Violeta Alexandru

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a criticat, miercuri, faptul că va fi sancţionată în urma unor modificări adoptate de Comisia de regulament a Camerei, care a decis, între altele, ca transmisiile live din plenul forului legislativ să fie permise numai din perimetrul arondat grupului parlamentar respectiv, dar şi sancţionarea cazurilor de violenţă verbală, anunță Agerpres.

""Liviu Dragnea avea apucături de dictator, iar PSD-ul de astăzi îl urmează. Florin Cîţu a fost un premier slab, umflat doar din imagine". Pentru aceste afirmaţii din Parlament voi fi sancţionată. Ce trebuie să spun ca să nu deranjez? O să-mi trimită punctaj cu ce se poate spune şi ce nu în Parlament? Şi, dacă voi greşi, cine analizează dacă am depăşit linia?", a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, "extremele trebuie sancţionate, iar cheia aici este să explici clar şi convingător cum le aplici".

"Cine le aplică. Fără abordări caraghioase în regulament, prevederi care nu vor fi aplicate sau, dacă vor fi, ar constitui pârghii de eliminare a oricărei forme ferme de opoziţie. De unde or fi aceste propuneri de modificare a Regulamentului? De la Putin sau de la Lukaşenko? Schimbarea despre care se vorbeşte cel mai mult - interzicerea filmării cu telefonul mobil a şedinţelor de plen, de exemplu - nu va fi nici ea aplicată. Normal ar fi fost să se interzică acel tip de filmare care perturbă activitatea Parlamentului, dar cine să fie în stare să facă diferenţa şi, mai ales, cine să o aplice şi cum? Extremele trebuie sancţionate, dar să fie clar cine şi cum face acest lucru, astfel încât să nu riscăm oprimarea opoziţiei şi distrugerea transparenţei. Abia de acum ne mutăm cu circul în Parlament. Treabă făcută de mântuială. Sper că tot acest circ v-a redus facturile", susţine deputatul neafiliat.

Potrivit unui articol adoptat miercuri de Comisia de regulament, care urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, "este interzisă participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe de plen sau în sălile comisiilor Camerei, înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului permanent, Comitetului liderilor, Grupurilor parlamentare sau comisiilor, utilizarea violenţei fizice utilizată împotriva altui parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.