Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, referitor la salariul minim: 'Sunt păreri în favoarea unei îngheţări, a păstrării cuantumului actual, dar nicio decizie nu e luată'

Facebook
Violeta Alexandru

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, au discutat, joi, în şedinţa de Guvern, despre stabilirea salarului minim pentru anul viitor. Alexandru a precizat că au fost deja trei runde de discuţii pe această temă, existând atât păreri referitoare la păstrarea actualului cuantum, cât şi referitoare la majorarea acestuia. ”Să ne bazăm pe date clare şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi sociale”, a cerut premierul.

Ludovic Orban şi Violeta Alexandru au abordat, în debutul şedinţei de Guvern de joi, problema salariului minim, potrivit news.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

”Trebuie convocat Consiliul Naţional Tripartit. Am avut la nivelul ministerului trei runde de negocieri cu sindicatele şi patronatele. Sunt păreri în favoarea unei îngheţări, a păstrării cuantumului actual, dar nicio decizie nu e luată. Am dat posibilitatea acestor discuţii pe baza datelor Comisiei de prognoză şi a INS. Pe de altă parte, sindicatele, în mod evident, susţin un punct de vedere înspre creşterea salatiului minim şi suntem în discuţii cu privire la aplicarea fomulelor propuse de noi”, a anunţat Violeta Alexandru.

Premierul a cerut să se ţină cont demai mulţi indicatori.

”Aş vrea să ţinem cont de inflaţie, că trebuie să compensăm erodarea puterii cumpărare prin inflaţie, prognoza economică...Trebuie evaluate cu prudenţă, să ne bazăm pe date clare privitor la salariul minim şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi socale cu privire la salaţiul minim”, a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.