Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru vrea desființarea Inspecției Muncii: 'Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituţie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Violeta Alexandru

Instituţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie, consideră ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Evaluarea mea - pe care tocmai am terminat-o - cu privire la Inspecţia Muncii îmi arată că această instituţie nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituţie", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează, însă, că legea de funcţionare a Inspecţiei Muncii trebuie schimbată în Parlament atunci când se va putea.

Criza apei, o realitate dramatică: noi dureri de cap pentru guvernul bulgar


Ministrul Muncii a acuzat, în context, indiferenţa angajaţilor din Inspecţia Muncii faţă de solicitarea autorităţilor de a intensifica controalele în ceea ce priveşte respectarea regulilor în contextul pandemiei.

"Mă uitam la cât sunt de indiferenţi după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acţiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experţi în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administraţiei, una dintre ele fiind aceea de a te "împacheta" prin prezentarea de statistici, situaţii. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administraţie. Nu susţin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort şi să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze şi acest an fără să se facă treabă", arată Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.