Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violoncelistul Gotz Teutsch, cetăţean de onoare al municipiului Sibiu

hermannstaedter
violoncelist gotz

Renumitul violoncelist Gotz Teutsch, fost prim solo-violoncelist al Orchestrei Filarmonice din Berlin, a primit, duminică seară, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului SIbiu, potrivit news.ro

”În această seară, în cadrul unei ceremonii găzduite de primarul Astrid Fodor în sala Atrium a Primăriei , sibianului Gotz Teutsch, unul dintre violonceliştii cei mai apreciaţi ai lumii, i-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Sibiu”, anunţă, duminică seară, Primăria Sibiu.

Laudatio in Integrum a fost rostit de Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu şi de dirijorul Gabriel Bebeşelea, cel care a şi propus acordarea titlului acestei mari personalităţi sibiene din lumea muzicală.

"Sibiul adaugă astăzi pe lista Cetăţenilor săi de Onoare o personalitate de nivel mondial: marele violoncelist, născut sibian, domnul Götz Teutsch. Numele Teutsch are un răsunet puternic în istoria Sibiului, prin Friedrich şi Georg Daniel Teutsch, doi episcopi luminaţi şi reformaţi care au lăsat o amprentă importantă în cultura oraşului. Urmaş al acestor personalităţi sibiene, domnul Götz Teutsch a continuat pe linia predecesorilor săi, şi a reprezentat Sibiul pe scene muzicale importante din lume, prin talentul şi munca sa", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Götz Teutsch s-a născut la Sibiu şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti, iar timp de 36 de ani (1970 – 2006) a fost membru al Orchestrei Filarmonice din Berlin şi prim solo-violoncelist al acesteia. Acum locuieşte la Salzburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.