Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă a fost votat în unanimitate candidat la Președinție din partea Partidului Dreapta Liberală

arhiva personala
Viorel Catarama

Viorel Cataramă a fost votat, sâmbătă, în unanimitate, candidat al Dreptei Liberale (DL) la Președinție de către delegații prezenți la Congresul partidului desfășurat la Botoșani, potrivit Mediafax.

Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, la primul Congresul DL de la Botoșani, că România a avut ghinionul să aibă după 1989 persoane care au vrut să schimbe comunismul cu socialismul cu față umană și care au redirecționat România începând cu 1990 și până în prezent spre socialism.

„Toate forțele politice din 1990 au fost socialiste sau neomarxiste, au dus o politică socialistă care înseamnă să îți umfli statul până pleznește, cu angajați a stat, să îi îndopi cu privilegii, salarii, ajutoare sociale, pensii speciale. Toate guvernele au făcut la fel, iar România a ajuns să aibă 30% din personalul care muncește angajat la stat. România este țara paradoxului absolut în lume, clasa de mijloc fiind reprezentată de membrii aristocrației bugetare, angajați la stat, iar cei care ar trebui să reprezinte clasa de mijloc, cei din sectorul privat, au salarii mai mici decât cei de la stat. România se scufundă fără un sector privat puternic”, a spus Cataramă.

Citește și: Guvernul va depune plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis

Acesta a adăugat că, în România, președintele poate implementa un program având la dispoziție CSAT unde se pot lua decizii obligatorii pentru toată lumea și a promis că, dacă va ajunge la Cotroceni, va convoca CSAT pentru a stabili 6 direcții de strategie de securitate națională, prima fiind siguranța cetățeanului și lupta împotriva crimei organizate și corupției, nivelul de trai, sprijinirea exporturilor și diminurea importurilor, diminuarea angajaților din sectorul public, apoi învățământul, sănătatea, Diaspora și relația cu vecinii din flancul Nord-Estic.

„Un Parlament corupt și incompetent, socialist până în măduva oaselor, ar refuza să pună în practică deciziile CSAT, iar atunci președintele are la dispoziție referendumul și întreabă poporul. Dacă totuși se refuză, se poate declara starea de necesitate și lua măsuri coercitive împotriva oamenilor sau structurilor care nu pun în aplicare referendumul. Cei care refuză trebuie să fie acuzați de înaltă trădare. Președintele să verifice cum se pune în aplicare deciziile CSAT, are toate mijloacele de a pune în aplicare voința poporului român”, a mai spus Viorel Cataramă.

Acesta a subliniat că DL vrea un stat suplu, cu numai 10% din total angajați în sectorul public, ca în Japonia, iar restul să muncească în sectorul privat, și un deficit bugetar zero.

La finalul discursului său, Cataramă a fost votat, în unanimitate, candidat al DL la Președinția României.

În cadrul Congresului Dreptei Liberale se mai alege președintele partidului, candidat fiind Viorel Cataramă, prim-vicepreședinții, printre care și Adina Alberts, soția liderului formațiunii, vicepreședinții partidului și se va adopta Programul Politic al DL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.