Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă îl critică pe medicul Virgil Musta: 'Un moşulică care iese în fiecare zi şi ne spune că n-avem voie să facem Crăciunul'

arhiva personala
Viorel Catarama

Candidatul PRO România Bihor la Senat, Viorel Cataramă, a declarat luni, la Oradea, că vrea ca partidul pe lista căruia candidează să ajungă la guvernare şi ca oamenii să-şi recapete viaţa normală cât mai repede. Candidatul la Senat a subliniat că nu pune la îndoială existenţa noului coronavirus, dar ceea ce vrea să pună în discuţie este ideea că nu este atât de periculos încât să suspende libertăţile oamenilor, dând exemplul Suediei, relatează Agerpres.

"Afirm clar şi răspicat că aceste libertăţi au fost încălcate la sugestia unor medici care au interese economice obscure. Nu din interes pentru sănătatea cetăţeanului, ci din interese economice obscure. Dau exemplul doctorului Nasta (Musta n.red.), de la Timişoara. Un moşulică care iese în fiecare zi şi ne spune că n-avem voie să facem Crăciunul, să facem Revelionul, să fim consemnaţi la domiciliu, în timp ce el face afaceri extraordinare pe banii statului. Cazul este public. Face în clinica sa privată teste pe care ia 300 de lei şi le prelucrează, plătind 17 lei sau nu ştiu cât, la spital. Toate costurile sunt suportate de bugetul statului, de noi, iar el ia tot profitul. Şi mai e şi mare formator de opinie. Când cunoşti asemenea oameni, multiplicând la nivel planetar, îţi dai seama de ce aceşti medici, repet conectaţi cu interese care nu au nimic de a face cu sănătatea populaţiei, au reuşit să impună unor politicieni slabi, fricoşi, slab pregătiţi sau corupţi aceste măsuri de suspendare a drepturilor şi libertăţilor. Acest lucru eu îl combat, nu existenţa virusului, ci posibilitatea oamenilor de a beneficia de dreptul la muncă, la cultură, la educaţie, la liberă circulaţie", a spus Cataramă.

Citește și: Violeta Alexandru îi răspunde lui Kelemen Hunor și dă vina pe președinții de CJ: 'Să meargă să bată la ușa președintelui Consiliului Județean!'

Întrebat care este motivaţia candidaturii sale şi ce va face în Senat, el a afirmat că poate trăi liniştit încă 40 de ani, numai din pensie, fără grija zilei de mâine, dar nu este de acord ca IMM-urile, capitalul românesc, să se prăbuşească, oamenii să rămână şomeri şi să trebuiască să plece în străinătate, iar alţii să se îmbogăţească în mod incorect.

"Vreau ca partidul PRO România să ajungă la guvernare şi vreau ca toţi cetăţenii României să se bucure de Crăciun şi de Revelion. De toate drepturile şi libertăţile. Asta îmi doresc. Oamenii să-şi recapete viaţa normală, drepturile şi libertăţile şi să acţioneze în funcţie de propria conştiinţă. Asta înseamnă că punem bazele relansării, pe cât posibil, a României, schimbând fundamental conceptul de dezvoltare a României economice. Bazată pe exporturi şi pe un raport exporturi/importuri favorabil exporturilor, bazată pe consolidarea şi creşterea capitalului autohton, pe întărirea economiei româneşti, bazată pe producţie, agricultură şi prestări servicii, cu piaţă de desfacere atât în România cât şi pentru export, în detrimentul importurilor, pe un stat suplu care să susţină sectorul privat şi capitalul românesc, în totală contradicţie cu statul gras şi umflat susţinut atât de PNL cât şi de PSD. Asta vreau să fac", a declarat Viorel Cataramă, în conferinţa de presă.

Citește și: Un tren cu 85 de călători a lovit o mașină în apropiere de Ploiești: șoferul a fost transportat de urgență la spital

Candidatul PRO România Bihor pentru Senat a spus că deşi pare surprinzătoare candidatura sa pe lista de la Bihor, el nu este nicidecum străin de acest judeţ, având afaceri aici din 1985, iar din anul 1991 a cumpărat o fabrică în municipiul Beiuş, în care a investit zece milioane de dolari.

"Azi este o unitate etalon a municipiului Beiuş, cu peste 400 de angajaţi, iar eu sunt cetăţean de onoare al oraşului. Am foarte mulţi prieteni aici, iar această candidatură este şi o mare provocare. Dar mie îmi plac provocările", a spus Cataramă.

Citește și: FOTO-VIDEO Atac armat sângeros la Universitatea din Kabul: cel puțin 10 morți și zeci de răniți

Obiectivul său asumat este să depăşească procentul de 15% din voturile valabil exprimate. Pentru acest scop, a menţionat el, va ajunge în toate localităţile din judeţ pentru a discuta cu toţi cei 101 primari.

În aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi candidatul de pe prima poziţie a listei PRO România Bihor la Camera Deputaţilor, fostul prefect Claudiu Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.