Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă: Președintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit!

catarama3

Președintele Dreptei Liberale (DL), Viorel Cataramă, susține că, prin declarația de susținere a protestului artiștilor, Klaus Iohannis a arătat că este un socialist înrăit și că sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat.

"Președintele Iohannis demonstrează, din nou, că este un socialist înrăit! Declarația populistă în "sprijinul artiștilor care protestează" arată fără echivoc că actualul locatar de la Cotroceni sprijină practicile comuniste de subvenționare a unor activități care în lumea civilizată sunt apanajul sectorului privat. Toată viața dependent de banii publici, întâiul bugetar al țării nu a înțeles nici până azi că preocuparea tuturor ar trebui să fie producerea banilor și nu cheltuirea lor. Dreapta Liberala cere cetățenilor responsabili să trimită socialismul și pe socialiști în istorie și să instaureze capitalismul în România", a transmis Viorel Cataramă, președinte DL.

Reacția acestuia vine după ce președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, că îi susține pe artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură, precizând că dezastrul a fost provocat de acest "Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false". "Sunt alături de artiștii care protestează din cauza tăierii drastice a bugetelor instituțiilor de cultură. În loc să ne bucurăm de această resursă inestimabilă, suntem chemați să apărăm cultura română de la faliment", a scris, pe Facebook, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului precizează că dezastrul din cultură a fost provocat de acest Guvern al incompetenței, prin bugetul rușinii naționale, construit pe cifre false. "Cultura a fost pusă acum la coadă, ca multe alte obiective majore ale românilor. Artiștii și instituțiile de cultură au nevoie de solidaritatea noastră. Ei servesc și reprezintă moștenirea noastră culturală", conchide președintele.

Aproximativ 250 de artiști protestează, duminică, în Piața Victoriei din Capitală, aceștia fiind nemulțumiți de tăierile bugetare și de concedierile de la instituţiile de cultură. Managerul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, a anunțat că a cerut o audiență premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.