Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă salută intenția Guvernului Orban și avertizează: 'Riscă să deconteze singur trădarea partenerilor'. Ce îi recomandă premierului

arhiva personala
Viorel Catarama

Președintele Dreptei Liberale Viorel Cataramă consideră că măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare trebuie să fie adoptate prin ordonanțe de urgență sau prin asumarea răspunderii Guvernului, altfel PNL riscă să deconteze singur „trădarea” partenerilor.

„Dreapta Liberală salută intenția Guvernului Orban de adoptare a unor măsuri de austeritate. Totodată, votarea moțiunii simple împotriva ministrului Cîțu arată fragilitatea actualului Guvern, care nu se poate baza pe sprijinul celor care l-au adus la guvernare”, a afirmat Viorel Cataramă, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

USR îngroaşă rândurile în diaspora: Un important lider a plecat să lucreze în Marea Britanie

Acesta a adăugat că, în caz contrar, Cabinetul Orban riscă să deconteze „trădarea partenerilor”, iar gestul asumării unui Guvern minoritar ar fi unul sinucigaș.

„De aceea, Dreapta Liberală consideră că măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare trebuie adoptate prin ordonanțe de urgență sau prin asumarea răspunderii Guvernului, în caz contrar PNL riscând să deconteze singur trădarea partenerilor, iar asumarea unei guvernări minoritare să se dovedească o acțiune sinucigașă”, a conchis Cataramă.

Reacția vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul demarează procedura de asumare a răspunderii pe trei proiecte, respectiv pentru modificarea legilor justiției pentru prorogarea unor termene și a OUG 51 privind transportul județean și pentru adoptarea Legii plafoanelor.

De asemenea, șeful Executivului a spus că Guvernul va avea o primă lectură, marți, a textului pentru modificarea OUG 114/2018 și că o mare parte din prevederile actului normativ vor fi abrogate. El a mai precizat că „efectul ordonanței este devastator”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.