Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Ştefan: La capitolul accize creşterea de venituri este consistentă - 14,7%

Inquam Photos / George Calin
Viorel Stefan

Creşterea de venituri la capitolul accize este consistentă, 14,7%, adică 8,8 miliarde lei faţă de 7,7 miliarde lei, 1,1 miliarde de lei s-au colectat în plus în patru luni în 2018 faţă de acelaşi interval în 2017, a declarat, marţi, vicepremierul Viorel Ştefan. 

"Am auzit zilele acestea, îngrijorare mare în legătură cu modul în care sunt gestionate impozitele şi taxele indirecte, respectiv accize şi taxa pe valoare adăugată. Uitându-ne la cifrele pentru anul 2018, constatăm că la capitolul accize creşterea de venituri este consistentă şi este mult peste ceea ce ar fi trebuit să genereze creşterea economică, respectiv creşterea consumului, vorbim de o creştere de 14,7%, adică 8,8 miliarde faţă de 7,7 miliarde, 1,1 miliarde de lei în plus s-au colectat în patru luni în 2018 faţă de acelaşi interval în 2017 ", a afirmat Viorel Ştefan, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a menţionat că la taxa pe valoare adăugată creşterea este "una mai puţin spectaculoasă, de doar 1,1%, de la 17,3 la 17,5 miliarde lei". 

"În luna martie s-au returnat în economie circa un miliard de euro din rambursarea taxei pe valoare adăugată. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru, cifra pe primele patru luni ar fi fost, evident, mai ridicată", a explicat Viorel Ştefan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.