Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a ANUNȚAT! Pe 12 decembrie, merge în Parlament unde va SPULBERA toate îndoielile privind președinția Consiliului Uniunii Europene

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, în debutul ședinței de Guvern, că va prezenta în Parlament, pe 12 decembrie, programul României pentru perioada în care țara noastră va deține Președinția Consiliul Uniunii Europene.

„Împreună cu membrii Guvernului vom continua discuțiile legate de preluare Președinției, dar și de exercitarea a acesteia, iar pe data de 12 (decembrie - n.r) voi prezenta în Parlamentul României forma finală a programului președinției rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul i-a felicitat pe miniștrii care au însoțit-o în această săptămână la Bruxelles, unde au avut loc mai multe întâlniri cu comisari europeni și șefi ai comisiilor Parlamentului European.

„Vreau să încep prin a îi felicita pe toți miniștri dar și pe toți cei implicați în pregătirea primului mandal al României la președinția Consiliului UE. După întâlnirea cu Conferința președinților de la București, săptămâna aceasta am avut întâlnire cu Colegiul comisarilor. Am vorbit despre prioritățile noastre pe timpul președinției rotative, dar și despre modul cum vom coopera cu instituțiile europene.Mulți dintre miniștri au avut întâlniri cu comisari europeni, cu președinții comisiilor din Parlamentul European, dar și cu raportori. Vreau să îi felicit pe miniștrii care au preluat clopoțelul pentru a coordona activitățile în cadrul Consiliului Uniunii Europene”, a adăugat Dăncilă.

Șeful Executivului a adăugat că România este pregătită să facă față responsabilităților care îi revin în perioada Președinției Consiliului UE.

„Așa cum a menționat și președintele Comisiei Europene (Jean-Claude Juncker - n.r.), România este pregătită să facă față responsabilităților care îi revin, iar recunoașterea acestui fapt nu a putut decât să ne bucure, având în vedere unele critici apărute în spațiul public în ultima perioadă. Partenerii europeni au remarcat, după aceste discuții, că fiecare ministru în parte stăpânește dosarele pe care le are pe masa de lucru, că este o implicare totală din partea fiecărui minister, iar discuțiile pe care le-am avut în cadrul Colegiului comisarilor pe provocările existente la nivel european au arătat că stăpânim aceste probleme, că avem o abordare ambițioasă, realistă”, a completat Dăncilă.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat miercuri, în conferinţa comună cu premierul Viorica Dăncilă că sunt unele puncte, cum ar fi statul de drept, la care ar mai fi de lucrat, dar România este foarte bine pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

România va prelua președinția Consiliul Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.