Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger

gov.ro
viorica dancila EAU

Premierul Viorica Dăncilă a avut marţi o întrevedere cu comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger, şeful Guvernului de la Bucureşti subliniind importanţa adoptării la timp a unui buget european, ca bază pentru atingerea obiectivelor UE, dar şi pentru asigurarea continuităţii implementării programelor care beneficiază de finanţare europeană.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES, discuţiile celor doi oficiali au vizat în principal aspecte legate de principalul dosar aflat în portofoliul comisarului european, respectiv Cadrul Financiar Multianual.

"Cu acest prilej, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul României de a depune toate eforturile, în mandatul la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru facilitarea consensului în rândul statelor membre şi înregistrarea de progrese substanţiale în acest dosar cu un impact deosebit asupra acţiunii de ansamblu a Uniunii. Oficialul român a subliniat importanţa adoptării la timp a unui buget european, ca bază pentru atingerea obiectivelor Uniunii, dar şi pentru asigurarea continuităţii implementării programelor care beneficiază de finanţare europeană", precizează comunicatul Guvernului.

Totodată, conform sursei citate, prim-ministrul român a evidenţiat importanţa agreării unor soluţii echilibrate privind viitorul cadru financiar, care să reflecte, deopotrivă, nevoia de continuare a procesului de convergenţă economică, socială şi teritorială la nivelul întregii Uniuni, precum şi necesitatea de a asigura un răspuns adecvat la noile realităţi şi provocări cărora Uniunea şi statele membre trebuie să le facă faţă.

Cu referire la politica de coeziune post-2020, prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat necesară menţinerea sprijinului financiar consistent în viitorul Cadru Financiar Multianual în vederea atingerii obiectivului de convergenţă şi creştere la nivelul întregii Uniuni, mai arată comunicatul citat.

Comisarul european pentru buget şi resurse umane, Gunther Oettinger, a participat, la Bucureşti, la conferinţa la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.