Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul israelian al Egalităţii Sociale

Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu ministrul israelian al Egalităţii Sociale, Gila Gamliel, şi secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Restituirea Proprietăţilor Evreieşti, Colette Avital, context în care exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor dintre România şi Israel, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrevederea are loc la scurt timp după conferinţa privind lupta împotriva antisemitismului, organizată la Bruxelles sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, şi în contextul în care combaterea antisemitismului face parte din priorităţile mandatului României la preşedinţia rotativă a Consiliului. 

"Discuţiile s-au purtat în jurul acţiunilor pe care România le va promova în perioada următoare în acest scop, printre care organizarea la Bucureşti a unei conferinţe privind combaterea negării Holocaustului şi rolul muzeelor educaţionale şi memoriale. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacţia pentru evoluţia relaţiilor dintre România şi Israel, precum şi pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Ambele părţi au apreciat rolul comunităţii româneşti din Israel, precum şi a comunităţii evreieşti din România, acestea având un rol important în consolidarea relaţiilor bilaterale, inclusiv prin impulsionarea dezvoltării relaţiilor economice. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit părţii israeliene pentru sprijinul acordat în vederea păstrării identităţii lingvistice şi culturale româneşti", se arată în comunicat.

Citește și: Răsturnare de situaţie! Niculae Bădălău: PSD Giurgiu NU îl susţine pe Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor

Premierul român a adresat ministrului israelian al Egalităţii Sociale invitaţia de a participa la Conferinţa internaţională la nivel înalt privind condiţia femeii moderne, organizată sub auspiciile Preşedinţiei române a Consiliului, la Bucureşti, la finalul lunii mai. 

Prezent la întrevedere, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi, a abordat subiectul acordului bilateral privind seniorii şi modalităţile concrete de implementare ale acestuia, precum şi aspecte referitoare la muncă şi egalitate de şanse. 

De asemenea, a fost discutată trimiterea, în cadrul Ambasadei României din statul Israel, a unui ataşat pentru gestionarea problemelor ce ţin de domeniul muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.