Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a bătut palma cu noul președinte al Comisiei Europene

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Premierul Viorica Dăncilă a asigurat-o luni pe noua șefă a CE, Ursula von der Leyen, într-o discuție telefonică, prima între cele două oficiale, că pentru România Comisia Europeană rămâne un partener cheie. Cei doi oficiali au agreat un calendar comun de întâlniri.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene și a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie și un pilon vital în arhitectura instituțională a Uniunii Europene.

Referindu-se la formarea viitoarei Comisii Europene, demnitarul român a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum și contribuția țării noastre la consolidarea și dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Președinția Consiliului UE.

Președintele ales al Comisiei Europene a adresat felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele obținute de România la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Premierul român și președintele ales al Comisiei Europene au convenit continuarea dialogului, atât în cadrul unei vizite la Bruxelles a prim-ministrului Viorica Dăncilă, cât si al unei vizite în România a doamnei Ursula von der Leyen”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Citește și: Informații bombă din raportul MAI: filmul complet al celor 5 discuții telefonice dintre Alexandra Măceșanu și autorități .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.