Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a DEZVĂLUIT cum se MODIFICĂ Constituția României - Discuții fierbinți în alianță

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Premieiul Viorica Dăncilă anunță că alianța PSD - ALDE a discutat privind modificarea Constituției, în acord cu opțiunile exprimate de români la referendumul pe justiție din 26 mai.

Citește și: Ana Birchall a LUAT FOC după ce ședința CSM s-a amânat din NOU: 'Fac un apel la președintele CSM'

Viorica Dăncilă a declarat că, alături de Călin Popescu Tăriceanu, a decis ca PSD-ALDE să depună luni o inițiativă pentru revizuirea Constituției, în sensul transpunerii celor două întrebări la referendum. Președintele PSD a precizat e posibil să mai fie una-două propuneri în plus în proiect.

„Revizuirea Constituției. Va fi depusă o inițiativă din partea PSD-ALDE, astăzi (luni - n.r.) va fi depusă. Am discutat despre acest lucru. Am discutat și despre votul în Diaspora. Avem trei variante. Sperăm să fie îmbrățișate și de cei care își doresc ca într-adevăr să se voteze de către toți cetățenii în afara granițelor. În primul rând, cele două puncte pe care le-am avut la referendum, întrebările de la referendum”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament, conform Mediafax.

Întrebată dacă proiectul de lege vizează o revizuirea mai largă a Constituției sau se va rezuma doar la transpunerea celor două întrebări la referendumul pe justiție, Dăncilă a răspuns: „Am discutat despre cele două puncte de la referendum. Să vedem dacă mai introducem încă un punct sau două. Acestea sunt importante, pentru că am văzut care este voința cetățenilor și vrem să ținem cont de votul din data de 26 mai”.

Chestionată dacă a vorbit cu liderul ALDE și despre modificări la Codurile penale, premierul a replicat: „Nu s-a discutat despre așa ceva. Nu am discutat despre acest lucru”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.