Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a găsit piedica în calea dezvoltării României: 'Sunt legi foarte grele, dar foarte necesare'

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Viorica Dăncilă spune că a identificat motivul pentru care România nu are investiții! În urma discuțiilor cu primarii, Dăncilă a ajuns la concluzia că România suferă de investiții din cauza legii investițiilor publice.

Legea e deja în dezbatere publică, alături de o altă lege mult dorită, cea a parteneriatului public- privat. Contestațiile făcute de firmele care pierdeau licitațiile au dus la stoparea multor investiții, s-au plâns primarii la premier.

Citește și: Fuziune colosală! Apare cel mai puternic lanț de supermarketuri de pe această piață

”Legea achizitiilor publice, din discutiile pe care le-am avut cu autorităţile locale şi autorităţile centrale a fost ca o barieră în calea investiţiilor în România. În momentul în care contestaţie după contestaţie întârzia o lucrare cu 3-4 ani, acest lucru nu poate fi benefic pentru o ţară şi de aceea, pentru noi, ca şi prioritate a fost modificarea legii achiziţiilor publice, să preluăm din modele europene, pentru că schimbul de bune practici este de multe ori foarte bun...

Este pusă deja în dezbatere publică şi Legea achiziţiilor publice şi Legea parteneriatului public- privat, tocmai pentru a putea dezvolta investiţiile în România şi bineînţeles, cât mai multe investiţii înseamnă mai multe locuri de muncă, un nivel de trai mai bun pentru oameni, siguranţa zilei de mâine şi, bineînţeles, investiţii în infrastructură, investiţii în diferite domenii care până acum din păcate au fost neglijate în România.

Citește și: Surprinzător! Ce meserie are soțul știristei Andreea Marinescu și ce preocupări neașteptate are acesta

Am împărţit măsurile din programul de guvernare pe trimestre. Aş vrea să mă raportez acum la trimestrul II. Am făcut o justificare, o trecere în revistă a măsurilor realizate în trimestrul I, acum avem propunerile pentru trimestrul II, pe care le urmărim foarte atent. Vă vorbeam despre acele foi de parcurs pentru fiecare minister în parte. Dintre măsurile de pe trimestrul II importante pentru noi sunt Legea achiziţiilor publice, Legea parteneriatului public-privat, pentru că acestea vor fi cele care ne vor ajuta pentru a avea cât mai multe investiţii în România.

Citește și: Totul s-a schimbat după moartea mamei sale: Ce decizie radicală ar fi luat Anamaria Prodan

Sunt legi foarte grele, dar foarte necesare. Să ştiţi că sunt legi cerute de autorităţile locale. Am avut întâlniri cu autorităţile locale, toţi ne spuneau: „Schimbaţi Legea achiziţiilor publice. Avem foarte multe bariere în calea dezvoltării comunităţilor locale.” Fiecare primar a venit în faţa cetăţenilor cu un program de guvernare propriu pentru comunitatea respectivă. Dacă nu se modifică Legea achiziţiilor publice, mulţi nu se pot încadra în acest program. O lucrare nu începe pentru că nu au posibilitatea sau nu au dublarea financiară a lucrării respective, proiecţia financiară, ci pentru că există această metodă, contestaţii peste contestaţii, care durează foarte mult timp şi poate până la sfârşitul mandatului nu reuşesc să şi ducă la bun sfârşit lucrarea respectivă.”, a spus Dăncilă, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Guvernul modifică DECLARAȚIA 112: Ce noutăți vor fi introduse .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.