Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a numit-o consul la Torino pe fiica acționarului de la Tel Drum: Informații ciudate în declarația de avere

opiniabuzau.ro
ioana gheorghias

Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, poreclit „Melcul”, a fost numită Consul General la Torino! Decizia a fost luată de premierul Viorica Dăncilă și a emis o Hotărâre de Guvern în acest sens.

Cariera Ioanei Gheorghiaş în administraţia publică începe în 2011. În şase ani a fost angajată a Palatului Cotroceni, pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, dar a ocupat și funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş.

În ciuda perioadelor lungi în care a lucrat la stat, fiica acţionarului Tel Drum a reuşit să se ţină departe de ochiul indiscret al presei. Singura informaţie concretă furnizată de MAE este aceea că Ioana Gheorghiaş „este angajată în Ministerul Afacerilor Externe pe o funcție diplomatică, ca urmare a promovării concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al -României (2014-2015).”

La începutul lui 2015, intră prin concurs în Corpul Diplomatic şi se angajează în Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul Direcţiei de Armonizare Legislativă, ea fiind de formaţie jurist.

Averea Ioanei Gheorghiaş este relativ modestă, în ciuda faptului că este fiica unui om de afaceri potent din punct de vedere financiar. O vreme, a fost asociat unic şi administrator al firmei RS Brokerasist SRL, specializată în comercializarea de asigurări, cu sediul în Râmnicu Sărat. Activitatea firmei a fost suspendată în 11 ianuarie 2012, la şase luni după ce s-a angajat în administraţia publică centrală, şi lichidată trei ani mai târziu, în 20 martie 2015.

Citește și: USR salută apelul referitor la modificarea legislaţiei penale transmis României de statele partenere

În data de 1 martie 2017, site-ul de investigaţii Rise Project a publicat primul episod al unei ample anchete despre afacerile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Inevitabil, jurnaliştii au publicat informaţii detaliate despre Mugurel Gheorghiaş, poreclit “Melcul”, fost coleg de facultate, fost coleg de trupă rock al șefului PSD și acționar al firmei Tel Drum. Acesta a înființat în Brazilia o firmă, M&J Investimentos Turísticos, pentru investiții în hoteluri, restaurante și alte imobiliare încă din 2010. La înfiinţare, capitalul social al firmei a fost de 1,8 milioane de reali (moneda naţională a Braziliei), echivalentul a aproape un milion de dolari în 2010. Jurnaliştii Rise Project au descoperit că, timp de un an, Gheorghiaş a introdus de cel puțin șase ori în Brazilia sume de bani descrise drept “investiții directe din România”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.