Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă anunță că îl sună pe Klaus Iohannis: 'Să lase deoparte campania electorală și jocul politic'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila Iohannis

Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Titus Corlăţean va fi vicepremier în locul lui Birchall, iar Rodica Nasar îl înlocuieşte pe Codrin Ştefănescu ca secretar general, conform deciziilor luate marţi în Comitetul Executiv al PSD.

Viorica Dăncilă a anunțat că îl va suna pe președintele Klaus Iohannis și îi va cere ”să lase deoparte campania electorală și jocul politic”, atunci când va primi noile nominalizări.

”Nu am discutat când facem Congresul. Trebuie să vedem statutul, dacă toate prevederile sunt agreate sau facem modificări, apoi vom avea un Congres și vom desemna candidatul pentru prezidențiale. Probabil la sfârșitul lunii iunie. Săptămâna viitoare ne întâlnim cu partenerii din coaliție.

Citește și: Moise Guran îl pune la zid pe Klaus Iohannis:’Acest guvern trebuie să plece, dacă ești serios’

Nu am discutat despre remaniere. Trebuie să avem miniștri titulari pentru ca să ne putem continua activitatea. Președintele trebuie să aibă obiecții de legalitate, nu de oportunitate. Să lase deoparte campania electorală și jocul politic și să dea un răspuns care să țină de legalitate.

Vom face o analiză pe fiecare minister în parte, și pe MAI și pe MAE. MAE a cerut fiecărui ambasador și consul în parte, iar cei care au greșit trebuie să plătească, indiferent cine este acea persoană.

Citește și: Victor Ponta, ofertat de PSD! Ce decizie a luat liderul PRO România

Nu cred că e o problemă, portofoliul de parteneriat extern nu are legătură cu votul din diaspora. Unde se duce Titus Corlățean e pe parteneriat extern. Avem nevoie de o persoană care să discute cu statele cu care avem parteneriat. Vom discuta despre votul electronic, despre votul prin corespondență.”, a spus Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.